אבחון

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

12/11/2007 | 20:11 | מאת: גלי

שלום הייתי אצל רופא ספורט , זה מה שהוא כתב לי : Patello femoral pain-m/p due to maltracking of patellae patellar tendonitis bilateral בתכנית : טיפול פיזיוטרפי: דגש על ייצוב הפיקות,שחרור הITB וחיזוק VMO, שימוש ב Taping. מה זה שחרור ITB? מה זה חיזוק VMO? האם אתה צריך מידע יותר פרטני כדי לענות לי על השאלות?

15/11/2007 | 20:06 | מאת:

שלום גלי. Iliotibial Band =ITB מדובר ברצועה שמגיע מהירך אל הברך בצד החיצוני מדובר ברצועה חזקה מאד ולגבי הנושא של האפשרות לשחרר אותה אני חולק על הרופא המלומד. חיזוק VMO או Vastus Medialis Obliquus - זהו חלק משריר הארבע ראשי ירכי שהיו תקופות שטענו שחיזוק שלו יכול לשנות את מנח הפיקה מיכוון שמחקרים לאחרונה וניתוחי גופות רבים העלו כי הכיוון בו הוא מתחבר לא יכול לשנות את מנח הפטלה אין בכך טעם רב,מה גם שלא ניתן לחזק אותו ספציפית. לצערי הרב אני נאלץ להגיד שהגיע הזמן לנטוש את המיתוסים בהם מחזיקים רופאים מסויימים. לדעתי צריך לחזק את הברך תוך כדי תרגול פונקציונאלי ללא כאב. אמיר.