הגבלת טווח תנועה בכתף

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

23/10/2007 | 17:06 | מאת: פצועה

כאבים בכתף ימין מזה 3 חודשים אורטופד העריך שזה תסמונת התנגשות , נתן אתופן והפניה לפיותרפיה - ללא צילום ! היום חזרתי מפגישה ראשונה בה הנחה אותי לעשות תרגילים עם סרט מתיחה אדום ולחזור רק עוד שבועיים וחצי מעבר לכאבים מגבלה בטווח - לא יכולה להרים יד מעבר לכתף שאלותי - מהי צביטת גיד \ תסמונת התנגשות וכיצד התרגיל יכול לעזור? מנסיונך - כמה זמן עד לשיפור טווח היד בהנחה שאבצע את התרגיל 3 פעמים ביום אגב- בעת התרגיל - יש כאב קל - להמשיך ?

23/10/2007 | 21:37 | מאת:

שלום תסמונת זאת נגרמת מסיבות רבות בדרך לעיתים בשל חוסר איזון שרירי בתוך הכתף,לעיתים בשל מבנה לא נורמלי של המפרק ויש עוד מספר סיבות,התאוריה המקובלת כיום היא כי הגורם אותו אנו יכולים לשפר בעזרת פיזיותרפיה הוא האיזון השרירי ולכן טכניקות הטיפול הראשונות צריכות להתמקד בשיפור האיזון השרירי סביב מפרק הכתף כחלק מתכנית חיזוקי שרירים. הצפי לשיפור הוא לאחר כשישה שבועות. כאב קל בתחילת האימון הוא מקובל ואף צפוי אם הוא מחמיר פני לפיזיותרפיסט. בהצלחה. אמיר.