התכווצות בשריר

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

16/10/2007 | 14:58 | מאת: רוני

שלום, יש לי בעיה של התכווצות בשריר סטרנומסטואיד - שריר צידי ארוך בצוואר מצד שמאל, וכמו-כן כאב בשכמה ותכווצות שריר באזור השכמה מצד ימין. לפי CT יש לי בלט דיסק בצוואר. אני סובל מזה זמן רב ללא שפור - יותר משנה. האם ייתכן שהדיסק גורם לכווץ שריר הצוואר? אם כן מה הדרך לשחרר אותו ? תודה

16/10/2007 | 15:51 | מאת: מטפלת

כן הבלט גורם להתכווצות הגנתית של השריר דרך מנגנון עצבי שמטרתו להגן על הצואר מפגיעה נוספת על ידי מניעת תנועה נוספת לא נכונה ומזיקה.מתוך כך,לא בטוח שכדאי לשחרר אותו מה גם שהוא מיד יחזור למצב הקודם לאחר כמה ימים(אם עושים מסז למשל) אז מה עושים? פיזיותרפיה,ביצוע תרגילים לצואר חיזוק שרירים טיפול לכאב כמו מכשיר טנס או זרמים חשמליים,שימוש במשחות או תרופות משככי כאבים. אמיר אנא תקן אותי אותי אם טעיתי.אגב,אם אין סימנים נוספים כמו הירדמות או נמולים לאורך הגפה העליונה אין טעם לעשות ניתוח וצריך להתמודד.בהצלחה.

20/10/2007 | 09:43 | מאת:

שלום מטפלת. תשובתך מצויינת. אני שמח על כל אדם שמשתתף בפורום. פורום מטבעו אמור להיות מקום של ריבוי דעות ולכן כל תשובה היא מקובלת. אשמח אם תוכלי להבא לציין את שמך הפרטי ומקצוע זה עוזר לאנשים להתייחס ברצינות לתשובה.