הירדמות הירך

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

05/08/2007 | 20:03 | מאת: דנה

ד"ר שלום, הבעיה שלי נמשכת כבר כמה שנים: הירדמות הירך בעמידה אפילו קצרה על הרגליים, ואפילו בכמה פוזיציות של ישיבה ושכיבה. ההירדמות מתחילה מתחילת הירך החיצונית ועד מחצית הברך באותו הצד החיצון. נראה שאין קשר לכלי דם כי משם ואילך הכל רגיל והתחושה רגילה... אם אני ממשיכה לעמוד ומתעלמת מהתופעה, מתחילים להצטרף כאבים להירדמות, שהופכים די מהר לבלתי אפשריים. במקביל להירדמות... האם ניתן לפתור את זה? מה זה יכול להיות? בתודה, דנה

07/08/2007 | 19:36 | מאת: שלי - פיזותרפיסטית

האם נבדקת ונשללו בעיות של כלי דם ו/או עצבים? לא כל הבעיות חייבות להיות סיסטמיות (מערכתיות). אני מציעה לך בשלב ראשון לפנות לבדיקה, על מנת לאבחן את הבעיה כדי לתת לה מענה ראוי. בהצלחה

09/08/2007 | 22:28 | מאת:

שלום דנה אם הבעיה שלך אינה כוללת גם ירידה בכח של הרגל יתכן ואת סובלת מבעיה שנובעת מתפס של עצב lateral femoral cutaneous nerve הבעיה נקראת גם meralgia paresthetica אנו איננו יודעים את מקור הבעיה האבחון נעשה על ידי מישוש עמוק באיזור מוצא העצב וכמו כן מזריקים לידוקאין לאיזור אם הסימפטומים נפסקים זמנית אנו משערים שזה מקור הסימפטומים. דברים נוספים שיכולים להגביר את הסיפטומים הם הריון, השמנת יתר, לבישת לבוש לוחץ או חגורות לוחצות ושכיבה עוברית ממושכת. הבעיה יחסית נדירה ולא קלה לאבחון ולכן יתכן שתעברי מספיק אנשי מקצוע שלא מכירים אותה. הטיפול הראשוני הוא הימנעות ממצבים שמחריפים את ההרגשה ולא התעלמות ממנה,אם הסימפטומים בלתי נסבלים ואנו בטוחים באבחנה הטיפול הוא ניתוחי קישורים http://www.wheelessonline.com/ortho/lateral_femoral_cutaneous_nerve http://www.emedicine.com/neuro/topic590.htm