זזה לי חוליה בגב

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

05/08/2007 | 14:56 | מאת: סיון

עקב נפילה בבסיס לפני כמה ימים נאמר לי שזזה לי חוליה בגב התחתון. אינני יודעת מה עלי לעשות הכאבים ממשיכים איזה טיפולים יש לכך והאם אני צריכה לעשות גם בדיקת סי טי והאם זה ממולץ ?

07/08/2007 | 19:39 | מאת: שלי - פיזיותרפיסטית

אילו בדיקות עשית עד היום? ומה הסבירו לך בדיוק? לעתים, כתוצאה מחבלה, נוצר ספאזם שרירי (קישיון של השריר) והחוליה יכולה להסתובב, או לנוע בכיוון לא רצוי, וכאשר מטפלים בשריר ה"תפוס" / נוקשה, למעשה מטפלים בבעיה. בCT יש הרבה מאוד קרינה ולכן מנסים להמנע ממנו, אפשר לבצע בדיקות אחרות.

09/08/2007 | 22:09 | מאת:

שלום סיוון קביעה שחוליה זזה ניתן לעשות רק על פי צילום רנטגן/CT/ MRI כל השאר זה רק לשון עממית (ומפחידה שלא לצורך) להגיד שמשהו קרה לך בגב