פיזיותרפיה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

18/07/2007 | 08:58 | מאת: יוסי

רציתי לשאול: האם בעמידה שרירי הגב עובדים באופן אקצנטרי ושרירי הבטן לא עובדים?? מהו כיפוף של הגו ואיזה שרירים עובדים בכיפוף? מה המשמעות של אדם שעומד ישר מדי? מה המשמעות של הסעת אגן קדימה והגדלת הלורדוזה המותנית? תודה רבה מראש.

19/07/2007 | 23:06 | מאת: a

שלום רב בעמידה שרירי הבטן והגב עובדים בעיקר באופן איזומטרי בכיפוף הגו עובדים בעיקר שרירי הגב באופן אקסנטרי "ישר מדי" לא הבנתי את השאלה הסעת האגן קדימה גורמת להגדלת הלורדוזה המותנית זוהי יציבה שמאפיינת רקדניות ויש לה השפעות רבות על איזה רצית לדעת

20/07/2007 | 09:29 | מאת: יוסי

תודה. ישר מדי הכוונה אדם שהגב שלו בהסתכלות נראה ישר מדי. הסעת האגן קדימה גורמת להגדלת הלורדוזה המותנית רציתי לדעת אילו השפעות יש לה על כאבי גב תחתון ועל כאבים בכלל?כלומר האם זה נחשב פתולוגיה שיש להמנע ממנה?

07/08/2007 | 19:34 | מאת: שלי - פייזותרפיסטית

ישר מידי, אני מניחה שהכוונה היא שלא רואים את הלורדוזה המותנית או הקיפוזה הטורקאלית, ובכן, מדובר במצב בו העומס על החוליות מתחלק באופן שאינו אנטומי, ויכול ליצור כאבים, כמו כן בגלל המבנה, יש סכנה להצרות המרווחים הבין חוליתיים, ובכך לחיצה על שורשי עצבים = כאב.