פריקת כתף

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

09/05/2007 | 23:53 | מאת: יגאל

בן 23, לאחר תת פריקת כתף שמאל עקב נפילה מלפני 3 חודשים. כבר חודש מקבל טיפול פיזיותרפי - אימוני כתף בלבד. ללא שיפור. כאב בתזוזה, אך לא במנוחה. כמו כן יש עדיין קצת הגבלה בתנועה. השאלה שלי זה האם יש מה לעשות פרט לאימוני כתף?

12/05/2007 | 00:53 | מאת: יובל

פריקת כתף נוצרת פעמים רבות עקב ריפיון של רצועות אשר אמורות לייצב את הכתף. מאחר ןאין אפשרות בטיפול שמרני (שאינו ניתוחי) לחזק את הרצועות, מה שניתן לעשות זה לחזק את שרירי הכתף אשר עוזרים למנוע פריקות חוזרות. כמו כן מומלץ לחזק את שרירי השיכמה וגב עליון (מאחר והכתף מחוברת לשיכמה והשיכמה מחוברת לבית החזה באמצעות שרירים). יובל ,פיזיותרפיסט.

29/06/2007 | 13:58 | מאת: עומרי

לפני שנתיים נפצעתי בכתף - ACJ דרגה 3 עם קרע ברצועות. עברתי טיפול שמרני פזיותרפי ללא תוצאות משביעות רצון (מוגבלות תנועה וכוח), כאשר תמיד עמדה בפני אפשרות ניתוח. האם פלדנקרייז יכול לשפר את הבעיה ולפטור אותי מהצורך בניתוח?