בקלייף

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

28/04/2007 | 00:21 | מאת: ספיר

שלום רב, אני בן 23, וסובל מזה שנתיים מכאבי גב עזים עם הקרנות לרגל ימין. ביצעתי MRI בו בתגלו 3 בלטי דיסק בחולית L4-5 L3-4 L5-S1 אני לא בטוח לגבי הS1, בנוסף לכך יש לי היצרות קשה של התעלה, נקבע לי ניתוח לעוד כ-חודש. אני לא רוצה לבצע אותו היות ואני צעיר ואני רוצה לצאת מהמצב ללא התערבות כירורגית, הייתי אצל כירופרקטים, רפואה אלטרנטיבית אבל שום דבר לא עזר לי, מבנה גופי שרירי ואני לא סובל מעודף משקל. האם יש משהו נוסף לעשות או שעליי לבצע את הניתוח? ומה לגבי מכשיר הבקלייף הוא יכול לעזור לי?

03/05/2007 | 16:59 | מאת: ארנון

ספיר שלום. בטיפולי פיזיותרפיה היית? בפיזיותרפיה ישנם טיפולים רבים היכולים להקל לחץ מכני על עצב. ראשית יש לאבחן בפיזיותרפיה את הכיוון הטיפולי שיקל את הכאב ועל פיו לטפל, כאשר התקדמות בטיפול יהיה לטפל בכיוון הכאב. ישנן טכניקות רבות של מוביליזציות (לחיצות), תנוחות טיפוליות, לעיתים מתיחה מותנית ועוד. חשוב לציין כי לא תמיד ניתוח הינו נמנע למרות הטיפול המיטבי. Backlife הינו מכשיר העושה תנועה פסיבית של "מתיחה" עדינה בגב. חשוב לציין כי הטיפול במכשיר זה הינו בכיוון כיפוף מה שלרוב בעיות הדיסק זה אינו הכיוון המיטבי. אם עוד לא היית בפיזיותרפיה או שהיית ולא התנסת בטיפול מסוג זה, כדאי לנסות. אם אתה שייך לכללית ובאזור ת"א אתה יכול ליצור עמי קשר במייל לפרטים נוספים ארנון, פיזיותרפיסט