rhe, f,;

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

10/04/2007 | 22:33 | מאת: נאוה

לאמיר שלום בזמנו קבלתי תשובתך בנושא פריקת הכתף אצל בני. הפריקה אירעה בעת לימודי הקונג פו שלו אך הכתף מחליקה חזרה למקומה.נכון לעכשיו הוא באימון מתקדם ביחידה קרבית, סובל נוראות מכאבים בכתף, דבר שמקרין גם על הכתף השנייה. בעיקר בזמן אימון גופני (שכיבות שמיכה וסחיבת משקל במסעות). כמובן שבצילום לא רואים כלום. פה ושם הוא מקבל הקלות אבל עוד מחכה לו מסע של 40 ק"מ עם 40 קילו ואיננו בטוחים שהוא מסוגל ואפילו שוקלים לפנות לועדת רפואית מאחר ובריאותו חשובה לנו יותר מכל דבר. האם יש משהו שיכול להקל על הכאבים ואולי לשפר מעט את המצב. נראה לי שאולי מתפתחת דלקת באיזור. בתודה - נאוה

14/04/2007 | 22:22 | מאת:

שלום נאוה כמו שכתבתי בתשובתי הקודמת אם אכן מדובר בפריקה טראומטית הגורמת לחוסר יציבות של הכתף, הטיפול המקובל אצל צעירים הוא ניתוח. אבל אם הוא לא פורק שוב את הכתף אלה מדובר בכאבים ניתן לטפל בפיזיותרפיה, מובן שיהיה צורך להוריד מהעומס בו הוא שרוי,אבל אז זה יפגע ביכולתו לסיים מסלול עם כולם. התשובות לשאלות אלו נמצאות אצל בנך ולא אצלי עלייך לשבת ולדבר איתו לברר מה הוא רוצה, הרבה פעמים מתלוננים על הכאבים כדי למצוא אוזן קשבת ולא פתרונות לבעיה, מניסיוני כחייל קרבי אין מישהו שלא כואב לו משהו. השאלה היא האם לדעתו הוא גורם נזק לעצמו ואז שהוא יפנה לרופא או שפשוט כואב לו והוא מוכן ורוצה להמשיך במצב הנוכחי. אני שומע את דאגתך כאם לבריאותו ,אבל נסי לקבל החלטות יחד איתו ולא בשבילו. בהצלחה

15/04/2007 | 20:27 | מאת: נאוה

שוב תודה. אכן החשש של הבן הוא גרימת נזק מאחר והוא מאוד לא רוצה להגיע למצב שידרוש ניתוח. כמובן שגם אני - נחשוב ביחד ונחליט ביחד כל טוב - נאוה