פיזיוטרפיה לשרירי החזה..

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

18/03/2007 | 18:24 | מאת: קובי

שלום..לאחר תרגיל מקבילים שעשיתי לפני כשנה חלו לי כאבים בעצם החזה..לאחר מס חודשים עשיתי תרגיל מסוים של בטן עם כדור בטן שהוא ממש מותח..הרגשתי כאב ממש חזק באיזור עצם החזה..עשיתי מיפוי עצמות וצילום ולא מצאו כלום בעצם..האורטופד אמר לי שמתחתי שריר שם הוא שאל אם אני מרגיש את הכאב מעצם החזה לכיוון שתי הצדדים אמרתי כן..אז הוא אמר שזה השרירים וקבע לי תור לפיזיו לחיזוק שרירי החזה..האם זה יכול לפתור את הבעיה? אני בן 23..ואני במנוחה כבר חודשיים מחד''כ ועדיין כואב..גם בזמן התעטשות וגם בזמן סוף נשימה ..תודה

18/03/2007 | 21:13 | מאת:

שלום קובי יתכן והבעיה היא אכן ממתיחת שריר .התאור של המקרה שלך יכול להתאים גם למצב שנקרא Costochondritis. זהו מצב בו הלא ברור לנו מה הסיבה אך נוצרת דלקת באיזור העצם המחברת את הצלעות.נפחות מקומית או אודם במקום מחזקים את האבחנה הזאת. המצב בדרך כלל גרוע לתקופה של עד 8 שבועות וחולף לחלוטין עד חצי שנה. בכל מקרה הטיפול המומלץ הוא בדרך כלל מנוחה וחימום או קירור מקומי, לא מוכרת לי המלצה להתעמלות מיוחדת במצב זה, בדרך כלל מתחילים בהתעמלות עדינה כמו הליכה או שחיה בצורה קלה אם זה לא מכאיב. רק לאחר שהכאב חולף יש להתחיל בהדרגה באימון מחדש בחדר כושר. יחד עם זאת כאבי חזה יכולים להתריעה על בעיות בריאות אחרות חמורות בהרבה, בכל מצב בו אינך רואה שיפור במצבך פנה לרופא.