שריר עצם המרפק

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

14/03/2007 | 15:07 | מאת: רן

שלום אני בן 35 עושה תרגילי כוח 3 פעמים בשבוע{שכיבות שמיכה מתח ובטן} בנוסף לפעילות אירובית {כדור סל אופניים רולר}לאחרונה אני סובל מכאב בגיד או בשריר שצמוד לעצם הבולטת שקרובה למרפק מה לעשות?

16/03/2007 | 08:29 | מאת: ארנון

רן שלום. ייתכן שמדובר בדלקת של גיד/שריר של מיישרי שורש כף היד כתוצאה מאימון יתר (לרוב נקרא גם TENNIS ELBOW?) תשתדל להוריד עומס ולמתוח בצורה כזו: יישר את המרפק ואז הורד את שורש כף היד והאצבעות לכיוון הרצפה. תרגיש מתיחה קלה-בינונית למשך 15 שניות והרפה. חזור על כך 10 פעמים, מספר פעמים ביום. אם זה מקל, מצויין, תמשיך. אם אין שינוי במשך מסםר ימים או אף מחמיר, הפסק וגש לאורטופד שיאבחן ויטפל. לפיזיותרפיה יש מספר פתרונות אפשריים לאחר הערכה. שבת שלום ארנון, פיזיותרפיסט