בעיה בכפיפות בטן

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

12/03/2007 | 18:01 | מאת: אחד

יש לי בעיה מאוד מטרידה אני לא יודע איך לקרוא לה אבל היא הבעיה הכי מעצנת שיכולה להיות. אני לא יכול לבצע כפיפות בטן לא משנה באיזה תנוחה, שאני מרים את הרגלים, שאני שוכב, לא משנה איזה תנוחה, אפילו שאני עולה לאט לאט הכי לאט שיכול להיות אני סובל מכאבים בגב העליון, ושאני עושה תרגילים לגב התחתון גם הגב התחתון כואב, זה כאב מעצבן כזה שאתה לא יכול להמשיך לבצע את כפיפות הבטן פשוט לא יכול. אמרתי לעצמי שאני חייב בקרה. זה התחיל לי לפני שנתיים. ב2004 התאמנתי המון המון על הבטן, אני אומר לך התאמנתי בצורה מוגזמת על הבטן, משקולות מאחורי הגב, הרמתי רגליים, ביצעתי איזה 5 תרגילי בטן כל הזמן בכל אימון עשיתי המון תרגילים ממש מטומטמים קרעתי את עצמי עד שיצאו לי הקוביות מהבטן. עד שיום אחד אני עושה בטן והגב פתאום כואב לי, מאז אני משתגע, חלק אומרים לי תחזק את הגב התחתון והעליון, חלק אומרים שרירים תפוסים

13/03/2007 | 11:23 | מאת: ארנון

שלום לפי מה שאתה מתאר ייתכן שמדובר בחולשה של שרירי הגב העליונים. במקרה כזה עלילך לחזק אותם. חשוב לדעת כי תמיד יש לאזן בין תרגילים מנוגדים כגון בטן וגב, כיפוף ויישור וכדומה בכל חלקי הגוף ולא רק בבטן/גב. המידה והכאבים ימשיכו, פנה לאורטופד ולפיזיותרפיסט אשר יעריכו את מיקום הבעיה ואת הטיפול והתרגול המתאים ארנון, פיזיותרפיסט