איך מתחילים שיקום?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

01/03/2007 | 12:12 | מאת: איריס

אמיר שלום לך אני מודה לך על התשובות הברורות והפורום הנ"ל אני בת 35 לפני 3 שבועות פיספתי את המדרגה האחרונה ונפלתי על קרסול שמאלי עיקמתי אותו. כרגע אני בחו"ל ופה איבחנו נקע ושמו לי קיבוע גבס על הצד האחורי של הרגל כולל כף הרגל וחיזקו בתחבושת על הגבס עם הוראה לא לדרוך 12 יום על הרגל ולהרים אותה ככל האפשר השאלה שלי היא בקשר לשיקום אני רוצה לטוס חזרה לארץ עוד 20 יום ואני לא יודעת מה לעשות בקשר לשיקום האם יש תרגילים שאפשר לעשות לבד בבית כדי להזיר את הקרסול לכושר נורמלי מה אתה ממליץ לי לעשות שאני חוזרת ארצה איפה יש מרכז פיזוטרפיה באזור רמת גן? סליחה על האורך של ההודעה אני מודה לך מראש על התשובה בברכה איריס

01/03/2007 | 18:27 | מאת: ארנון

איריס שלום. אמנם אני לא אמיר (אבל אנחנו מכרים ותיקים) אבל בכל זאת פיזיותרפיסט. כדאי להתחיל עם תנועות של הקרסול לכל הכיוונים ללא נשיאת משקל (באוויר). לאחר שמותר לך לדרוך להתחיל לדרוך בעדינות על משטח רך (כרית) ובהדרגה להעביר את כל המשקל מרגל לרגל (גם על הכרית וגם על הרצפה). לנסות ללכת בתבנית נורמלית עם כמה שפחות צליעה גם אם הצעדים יותר קטנים. יש לכל קופות החולים כמדומני מכונים באזור רמת גן. בהצלחה ארנון, פיזיותרפיסט

02/03/2007 | 14:12 | מאת: איריס