ניתוח בקרסול

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

26/02/2007 | 14:35 | מאת: קרן

לפני חודש נפלתי במקום עבודתי ושברתי את הקרסול ונקרעו לי רצועות.(שבר של פטישון לטראלי עם תזוזה,פתיחה סנדמוסטית,שבר תלישה של קצה הפטישון המדיאלי) נותחתי וקבעו ע"י פלטה וברגים.בורג אחד צריך לצאת בניתוח בעוד כחודש.נאסר עלי לדרוך עך הרגל עד שיוצא לי הבורג.בינתים אני עוברת פיזוטרפיות בביתי ויש לי גבס פלסטי. אני אם לילדים קטנים והייתי מאוד פעילה לפני הארוע, עבדתי שעות רבות (כ-10 ש/ ביום במשרד) וטיפלתי בילדי ובבית וכו'.שאלתי ודאגתי היא: מתי אוכל לחזור לתפקוד מלא ? האם אלך רגיל מתישהו? האם אסבול מכאבים? האם אוכל לחזור לעבודה רגילה?

26/02/2007 | 14:50 | מאת: ארנון

קרן שלום. לרוב ההחלמה הינה מלאה אבל יש לקחת בחשבון מספר דברים: 1. הוראות המנתח - איסור הדריכה, מעבר לדריכה חלקית ועד מלאה תלויה בו ובהוראות שלו לאחר הניתוח וכן לפי קצב ההתקדמות שלך. 2. כאב!!! הכאב הינו דבר שאופייני לאחר שברים וניתוחים ויש לקחת בחשבון שעד כשנה לאחר השבר עדיין יכולים להיות מעט נפיחות, כאב והגבלה. 3. כמות התרגול העצמי שלך. הפיזיותרפיסטית שלך יכולה להראות לך את התרגילים המתאימים לך בכל שלב ושלב בדרך, האחריות לביצוע היא שלך. בשלבים מתקדמים מתרגלים שיווי משקל, נשיאות משקל, כח וסבולת של הקרסול והרגל. יש לזכור כי צריך לבנות את זה בהדרגה ובהתאם להוראות. לעודד את רוחך, את צעירה ובריאה (אני מאמין?!?) ולרוב זה לטובת ההחלמה שלך. בהצלחה ארנון, פיזיותרפיסט

22/03/2007 | 17:17 | מאת: גיא

המלצתי כי תבדקי את זכויותיך המשפטיות הנוגעות לנפילתך זו שכן המדובר בתאונת עבודה אותה מכסה הביטוח הלאומי וביטוחים פרטיים, בהחלט יכול ומגיע לך פיצוי כספי משמעותי מעבר לכיסוי הוצאותיך הרפואיות. גיא דויטש, עו"ד שמש דויטש ושות'-משרד עורכי דין 03-5755519