מתוסכל נורא!/תשובה לתגובה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

21/02/2007 | 19:16 | מאת: לזר

מנהלת מח' פיזיותרפיה הודיע לי שטיפול פיזיותרפי מלא מגיע רק לחולים במח' שיקום ולמאושפזים במחלקה הזאת בלבד. לחולים סיעודיים, כולל סיעודי מורכב, וגם לאחר אירוע מוחי, מגיע טיפול משמר בלבד (כמה תרגילים פשוטים פעם אחת בשבוע ואפשר ללמד אותם את המשפחה שיעשו אותו דבר בשאר ימי השבוע), כי אין מספיק עובדים בצוות, כדי לעזור לכולם, יש פתאום הצפה, וגם, בלאו הכי, זה לא יעזור "שרון קיבל טיפול ארחיטוב וגם לא עזר לו!" אם כך, טיפול פיזיותרפי ניתן לפי ראות עיניה של הגב' ובהתאם לצרכיה הארגוניים ואחרים? בדעתי להזמין פיזיותרפיסט פרטי שיעשה ערכה ואיזה טיפול מתאים ניתן לתת. האם החלטתו מחייבת את ביה"ח (כי חוו"ד נוספת)?

22/02/2007 | 12:04 | מאת: ארנון

לזר שלום. האם הוא מאושפז עדיין בבית חולים או נמצא בבית/בית אבות? חוות דעת של פיזיותרפיסט פרטי אינה מחייבת את בית החולים כיוון שאינו עובד שלהם, אינם כפופים למרותו והיא חוות דעת בלבד (גם מבחינת החוק היא אינה מחייבת). חשוב לציין כי ישנה חשיבות רבה לעבודה העצמית ולסיוע המשפחה שכן גם פיזיותרפיה אינטנסיבית אינה יעילה אם אין שיתוף פעולה ואין תרגול יומיומי עצמי (או נעזר ע"י המשפחה). ארנון

24/02/2007 | 01:59 | מאת: תגובה לתשובה/מתוסכל נורא...

שלום רב! תודה על תגובתך המהירה. האמא עדיין נמצאת בביה"ח הרצוג, במח' הסיעודית (כרגע במעמד סיעודי מורכב). היום היה אצלה פיזיותרפיסט פרטי. זה היה נראה כמו פריצת דרך!!! איזה התעוררות! בסיום הטיפול איזה אופטימיות, נסיון לבד להמשיך את התרגילים וגם רצון עז ללכת הביתה! לזר

26/02/2007 | 14:38 | מאת: ארנון

לזר שלום אני שמח מאד שלאמך היתה פריצת דרך, כח הרצון הינו אחד המרכיבים החשובים ביותר. אני מקווה שתתרגלו איתה את מה שהודרכתם והשיפור יתבטא כבר בקרוב. בהצלחה ארנון

03/03/2007 | 15:11 | מאת: לזר

לארנון, שלום רב! תודה על המידע ועל התשובה המהירה. לזר