סטודנטית לפיזיותרפיה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

21/02/2007 | 15:34 | מאת: יהל

ידוע לי כי באבחנה של דורבן הכאבים הם רק לאחר מנוחה. רציתי לדעת, האם באבחנה של fat pad syndrome מופיעים כאבים לאורך כל היום?

22/02/2007 | 12:09 | מאת: ארנון

יהל שלום. דרבן הינו התגרמות של איזור החיבור של הפסיה הפלנטרית עם הקלקנאוס. זה כואב בעיקר בנשיאת משקל על הרגל, במגע וכן זה יוצר דלקת שכואבת בפני עצמה. דלקת ב fat pad יכולה לכאוב לאורך כל שעות היום אך המרכיב הדלקתי בדרך כלל כואב יותר במנוחה ומכאן האבחנה המבדלת (בנוסף למישוש ולצילום). ארנון, פיזיותרפיסט