לימודי פיזיותרפיה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

09/02/2007 | 18:13 | מאת: אפרת

הנני בת 21 ומאוד מעניין אותי לימודי פיזיותרפיה. יש לי פסיכו 712 ובגרות 97 אנשים ששומעים שאני מתכוונת ללמוד מקצוע זה מגיבים בפליאה ובתימהון שכן חושבים שמקצוע זה אינו "מכניס" מבחינה כלכלית פיננסית ואינו מצדיק את העבודה הקשה עם הפציינטים. מה גם שהלימודים קשים ויש קושי להתקבל ללימודים הנ"ל. מנסיונך אבקש בכנות המלצתך ודעתך בעניין זה תודה רבה, אפרת

10/02/2007 | 20:57 | מאת: מצטרפת לשאלה

בנוסף לשאלתה של אפרת,אבקש בבקשה להוסיף שאלות לאותה השאלה שנשאלה... 1)כיצד ניתן למצוא תעסוקה בקופות חולים לאחר או בתום הלימודים? 2)האים עושים סטאז ואם כן איך מוצאים מקום לעשות בו סטאז וכמה זמן לוקח למצוא סטאז? 3) מי שאין לו רקע בפיזיקה ומתמטיקה 5 אלא 4 ואין לו כמעט רק ע בכימיה אם כן שכח מזמן חלק גדול......האים זה נורא?האים הלימודים מתחילים מאפס? 4) האים באמת יש ביקוש כיום למקצוע ומהי משכורת בוגר תואאר ראשון בקופ"ח ובוגר תואר שני? האים יש תנאים מסויימים להגיע לתואר שני? תודה רבה רבה! אגב....לא קשה למי שאין לו ידיים "חזקות" ורוצה...להיות פיזיוטרפיסט?זה לא מכשיל אותו חלילה וחס?הלימודים העיונים ועל אחת כמה וכמה המעשיים קשים? מתי מקבלים רשיון פיזיוטרפיסט ומה עושים בשנים בהם אין?כל אחד מקבל רשיון?

11/02/2007 | 21:32 | מאת:

שלום לכן הרבה שאלות ומובנות המקצוע הזה הוא בהחלט ייעוד הוא מספק מבחינות רבות מאד. לא צריך ידיים חזקות יותר חשוב לב טוב ,יכות ניתוח של בעיות ויכולת לתקשר ולעורר באנשים מוטיבציה. לעניין השכר כמו בכל מקצוע נשי (סלחו לי) יש נטיה להסכים לתנאי שכר אבסורדיים ועדיין יש למעסיקים את מי להעסיק. השכר מאד משתנה בין המעסיקים ויש דרכים רבות להגדיל אותו על ידי העברת קבוצות טיפולי בית וטיפולים פרטיים, ברוב המקומות מגיעים לשכר מכובד מאד והייתי אומר ששכרי הוא גבוהה. נושא הסכמי השכר תופס תאוצה כעת עם ההקמה מחדש של אירגון הפיזיותרפיה ואנו פותחים בשביתת אזהרה ביום רביעי הקרוב (כל הכבוד לכל העוסקים במלאכה). בלימודים מתחילים הכל מאפס, אך כמו שציינתי אלה לימודים קשים מאד ותובעניים. יש ביקוש רב למקצוע.כרגע יש עדיין קליטה של עובדים על ידי המעסיקים. התנאי ללימודי תואר שני הוא משתנה אך לרוב מדובר בממוצע 85 בתואר הראשון. לגבי הרשיון אין יותר במדינת ישראל רשיון של משרד הבריאות לפיזיותרפיסטים, המעסיקים לרוב דורשים תואר ראשון במקצוע. לשאלות נוספות ניתן לפנות במייל [email protected]

12/02/2007 | 13:50 | מאת: סטודנטית לפיזיותרפיה שנה ג'

שלום לכל המתלבטים, אני סטונדטית שנה ג' ומאוד נהנית מהלימודים. אמנם עדין לא יצאתי לשוק העבודה, אבל לפי מה שאומרים לנו, ולפי החברים מהשנים מעלינו, אין בעיה למצוא עבודה. בקשר ללימודים, הם קשים, עמוסים ודורשים הרבה השקעה אבל הם גם מאוד מענינים. אני ממליצה בחום.