דחוף-כאבי גב , פיזיותרפיה+מיפוי+צילום , בבקשה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

28/12/2006 | 12:50 | מאת: מלכה

שלום רב , אני סובלת מזה כמעט שנה מכאבי גב . הכאב החל בעקבות משקל שאני סוחבת על גבי ולכן כאשר הלכתי לאורטופד לפני קצת יות מחצי שנה ביצעתי צילום רנטגן כאשר בו נראה כי ישנה בעייה של יישור בצוואר , או בשפתכם לורדוזה קיפוזה. מאותו רגע התחלתי לבצע טיפולי רפואה משלימה אשר לא הועילו , אך לאחר מכן התחלתי לעשות פיזיותרפיה , שאותה אני מבצעת 2-3 בשבוע מזה 4 וחצי חודשים וחל בי שיפור רב... אך בביקורת אצל האורטופד נדרשתי לבצע בדיקת מיפוי עצמות לאור העובדה שעדיין ישנה רגישות בגבי , ואכן כך ביצעתי את הבדיקה והתשובה היא: "בגדר התקין , ללא ממצאים פתולוגים." שאלתי היא - 1. האם יש סתירה בין המיפוי לצילום , וייתכן שמה שנראה בצילום לא בהכרח נראה במיפוי?! 2. האם זה אומר שמצבי נחשב תקין , אך מאידך אני עוד סובלת מכאבי גב , אומנם לא עזים כמו מלפני שנה אך עדיין ישנם כאבים בתנועתיות , בשרירים , בצוואר ועצם הזנב?! 3. האם ייתכן שבבדיקת המיפוי העצמות הן תקינות אך הבעיה בגב היא בשרירים , למרות שאני עושה פזיותרפיה ועובדת על חיזוקם עדיין הכאבים בגב נובעים מהשרירים?! ואם כן , אילו בעיות יכולות להיווצר עקב בעיה בשרירים? האם ייתכן שטיפולי הפיזיותרפיה שיפרו את מצבי עד כדי שלא יהיה לכך ממצא במיפוי אך עדיין הכאבים הכרוניים ישנם?!? תודה רבה על העזרה!

30/12/2006 | 21:04 | מאת:

שלום מלכה דבר ראשון קיפוזה לורדוזה הוא תיאור מצב של קשת או חוסר קשת ואינו תיאור של בעיה תבדקי בבקשה מה כתוב בפירוש של הצילום, קרוב לודאי שכתוב לורדוזה מופחתת שגם זה לא מצב בעייתי. בכל אופן למיפוי אין שום קשר לצילום והוא מראה לנו רק מקומות בהם היה הרס עצם ואם הוא תקין זה מצויין. לסיכום בדרך כלל אין שום קשר בין הצילומים השונים לתלונות מהן סובל המטופל, אנחנו מבצעים אותם בעיקר כדי לשלול דברים גרועים יותר כגון גידולים. או כאשר שוקלים לבצע ניתוח. אם הפיזיותרפיה עוזרת לך המשיכי הדרך לטיפול ולהבראה עוברת שם ובהתעמלות.