טריגר פינגר

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

22/12/2006 | 21:47 | מאת: ליאן

בגלל בעייה באגודל - נעילת המפרקים באצבע וכאבים, אני מקבלת זריקות מידי שלושה חודשים וזה עוזר עד לפעם הבאה. לא רוצה לעבור ניתוח. האם יש אי אילו תרגילים לאצבע ולו גם להקל מעט בכאב? להבהרה - את התרגילים אני רוצה לבצע בבית ולא במכון. אגב, מהו טיפול בפאראפין והאם ניתן לעשותו בבית? תודה על תשובה.

23/12/2006 | 18:33 | מאת:

ליאן שלום קודם כל בת כמה את והאם את סובלת ממחלות כלשהן. את זריקות הקורטיזון שאת מקבלת כנראה יש מספר מוגבל של פעמים שניתן לקבל ברוב המקרים לא יותר משלוש על מנת למנוע קרע של הגיד עצמו שזוהי בעיה חמורה בהרבה. טריגר פינגר היא בעיה עקשנית אך ברוב המקרים עוברת מעצמה לאחר מספר רב של חודשים. ניתן להשתמש בסד לקיבוע (ניתן להתאים במיוחד בריפוי בעיסוק או לקנות סד מדף) ובחימום של המקום על מנת להפחית את הכאב ולהקל על ביצוע פעולות. ניתן לבצע במקביל תרגילים לתנועתיות של כף היד הם ישמרו על האצבע בתנועה אבל לא מפחיתים את הבעיה בדרך כלל. את מכשיר הפרפין ניתן לרכוש בהוזלה משמעותית אם את חברה בשירותי בריאות כללית,דרך הביטוח המושלם,משהו בסביבות 400 ש"ח.(ניתן לפנות אלי לפרטים) לסיכום זוהי בעיה מטרידה אבל לא מסוכנת יש לשקול היטב את ההתערבויות השונות שכן בסופו של היא בדרך כלל חולפת, לדעתי צריך לפנות לניתוח כאשר האצבע כבר לא משתחררת.