ברכיים כואבות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

25/10/2006 | 00:56 | מאת: גיא

אני בן 42. גובה כ-1.93. משקל מאוזן. במשך שנים עסקתי בחדר כושר (מתון כ-3 פעמים בשבוע) ובחודשים האחרונים עברתי לשחייה. בחודשים האחרונים הרגשת כאב בברכיים כאשר הן בזוית חדה. אין שום כאבים או מגבלות בפוזיציות אחרות. אין מגבלה בתנועה, אין נפיחות או משהו חיצוני המעיד על תהליך מחלתי. האם מדובר בהשפעות גיל? מחלה? האם ניתן לעשות משהו? בתודה מראש.

28/10/2006 | 10:41 | מאת:

שלום גיא כאבי ברכיים אינם בהכרח סימן למחלה הייתי ממליץ לך בשלב ראשון להוריד עומס בתרגילי ברכיים. בהמשך לא להגיע לכיפוף של מעל 90 מעלות בברכיים ולהעדיף תרגול כאשר משקל הגוף על הרגליים (נקראים גם תרגילים ב close chain)כגון סקווט ולא תרגול על מכונות כאשר כף הרגל חופשית . התייעץ עם המדריך בחדר כושר לגבי תרגילים אלו . עדכן אותי בהתקדמות אם זה לא יחלוף פנה לייעוץ רפואי.