פריקת כתף חוזרת ונישנת

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

06/11/2004 | 17:28 | מאת: s.k.

מזה שתיים עשרה שנה אני סובלת מפריקה חוזרת ונשנית של הכתף. לאחרונה המצב נהייה אקוטי וכל האורטופדים טוענים שמדובר ברצועה קרועה וממליצים על ניתוח דחוף (גם שואלים למה לא עשיתי ניתוח עד היום). אני מבינה שניתוח כזה, גם באמצעות סיב אופטי, מקצר את הרצועה ומגביל את תנועת הכתף. מכיוון שאני עושה יוגה אין לי שום עניין בהגבלה כזו. האם יש דרך אחרת? אוסטיאופטייה? פיזיותרפייה?

06/11/2004 | 21:26 | מאת: ליאור

שבוע טוב לך! שמי ליאור, סטודנט לפיזיותרפיה מאוניברסיטת חיפה -שנה רביעית. בשאלתך חסרים נתונים לשם קבלת תשובה מדויקת יותר כמו מה עשית ב12 השנים האלו לשם מניעת התופעה?מהו גילך?כיצד קרתה הפריקה הראשונה?,מיהם "כל " האורתופדים שאתם התייעצת?במה מתבטא סבלך?כאבים?בעיות בתפקוד היומיומי?מתי קורות פריקות הכתף? באילו פעולות? ועוד שאלות... לפיזיותרפיה יש תמיד חלק חשוב ועיקרי בהחזרת התפקוד שלך ובמניעת כאבים וכו' אבל דעי לך שצריך בדיקה מקיפה,תשאול עניני והסתכלות בצילומי רנטגן וכו' כדי לקבוע את הטיפול המבוקש. דבר נוסף ואחרון, כאדם שמתרגל יוגה בעצמו לעניות דעתי ייתכן והיוגה "קצת" תורמת לבעייתך היות ועיקרה הגמשה ומתיחה ואצלך צריך (אולי) לחזק ו"לקצר" שרירים התומכים במפרק הכתף ( נקראים גם Rotator Cuff Muscles).אני מאוד בעד יוגה אך אולי בכתף את צריכה לשנות את הגישה ובשאר גופך להמשיך עם השיטה. שיהיה לך המון בהצלחה בהמשך... רק בריאות! ליאור.

07/11/2004 | 13:41 | מאת: s.k

תודה ליאור על תשובתך המהירה, בתשובה לשאלותיך – אני בת 34, במשך כל השנים מאז התאונה, נפרקה לי הכתף בערך פעם בשנה וחזרה למקומה כך שחשבתי שזה מצב שאפשר לחיות איתו. לאחרונה המצב החמיר אחרי פריקה חוזרת ונשנית (ארבע פעמים בחודש) וכעת הכתף רגישה כל הזמן ונפרקה פעם אחרונה לפני חודש. ראיתי שלושה אורטופדים של קופת חולים – כולם אמרו שללא ניתוח המצב יחמיר ויהפוך אקוטי. בנוגע ליוגה – אני מקפידה שלא לעשות לעת עתה עמידת "נר" ושאר אסאנות הכרוכות בסיבוב קיצוני של הכתף. למעשה גם פיתול בשכיבה אינני מסוגלת לעשות כרגע. יחד עם זאת אני מאוד מעוניינת לדעת האם גם ללא ניתוח (באמצעות חיזוק השרירים וכדומה) יש דרך לאחות מחדש את הרצועה. תודה על סבלנותך.