זריקת ראש - תינוק בן חודשיים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

30/08/2006 | 23:03 | מאת: אפרת

שלום, הבן שלי בן חודשיים וכבר מהבדיקות הראשונות אצל הרופא הודגש בפנינו שהוא "זורק" את הראש באופן די קיצוני ושכנראה נצטרך לעשות פיזיותרפיה (אני אקבל הפניה בימים הקרובים). במהלך היום אני שמה אותו על הבטן - הוא לא אוהב את זה אבל מרים את הראש כל הזמן ובימים האחרונים התחיל גם להתהפך. העניין הוא שגם כשהוא מרים את הראש על הבטן אני רואה שזה די קיצוני הוא מסוגל ממש להעיף אותו אחורה. על מנת שאוכל להתחיל כבר עכשיו לטפל בזה- יש לך המלצות לתרגילים מיוחדים? עד כמה הבעיה חמורה, האם באמצעות פיזיותרפיה זה בוודאות ייפתר? תודה רבה!

29/09/2006 | 23:43 | מאת: שימרית

שלום אפרת, מהמילים הכתובות קשה לדעת בדיוק את הסבות לזריקת הראש אך על שאלה זו אני מאמינה שפיזיותרפיסט/ית בהתפתחות הילד בקופ"ח ייתן את התשובה. יש לא מעט תינוקות שלא אוהבים בהתחלה את השכיבה על הבטן, לפעמים בשל קושי בשליטת הראש וייתכן שזריקת הראש המתוארת קשורה בכך. ההיפוך שאת מתארת- האם הוא מבטן לגב? אם כן הוא לרוב נראה כהיפוך אך למעשה הוא נובע מחולשת השרירים של הצוואר וייתכן שכשתינוקך ישהה זמן רב יותר על הבטן הוא לא "יתהפך" ובגיל בוגר יותר יחזור להיפוף הנשלט. בכל מקרה, הכל השערות כי המילים הכתובות לא מראות הכל... בהצלחה בפיזיותרפיה ובכלל עם בנך ושנה טובה!