הריון וכאב ברגליים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

23/08/2006 | 13:35 | מאת: אורנת 19

הריון 1 תחילת חודש 5 בשבועיים האחרונים, אני מתעוררת כמעט כל לילה עקב כאב חד (כמו מתיחה) בשריר בחלק האחורי של השוק /שריר הגסטרו, כל פעם בצד אחר. האם יש קשר בין זה להריון? האם עלי להיות מודאגת/ למי עלי לפנות? תודה

07/09/2006 | 22:11 | מאת: amir

שלום אורנת עויתות שרירים אלו הן תופעה נפוצה ומוכרת מאד בשליש השני והשלישי להריון,באופן מיידי ניתן למתוח את כף הרגל כלפייך (פלקס)כאשר הרגל ישרה , או לדרוך על הרגל וליישר אותה זה כואב אבל מפסיק את העווית .אחת הסברותהיא שהעויתות נגרמות עקב עודף זרחן וחוסר בסידן, ניתן להתייעץ עם הרופא והוא יחליט אם מדובר אכן בעווית בלבד לעיתים הוא ימליץ על תוספת סידן, שאמורה לעזור תוך שבוע עד שבועיים. תוכלי להתייעץ על כך בפורומים להריון