סחרחורת BPPV ?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

26/07/2006 | 02:30 | מאת: קרן

שלום. בת 30, סובלת כבר חודשיים וחצי וסחרחורת ממושכת, הרגשת ריחוף, והיה גם התקף ורטיגו אחד כשישנתי. עברתי המון בידקות ורופאים, כל אחד אומר משהו שונה. היום היתי אצל רופא אחד שאמר שנראה לו שזו בעיה של תזוזות קריסטלים ושאני צריכה פיזיוטרפיה וסטיבורלית. רציתי לשאול ונגיד שזו לא סיבת הסחרחורות, אחרי כמה טיפולי פיזיוטרפיה אני אמורה להבין את זה? אני אמורה ממש להסתחרר? אמשח לתשובה.

02/08/2006 | 13:04 | מאת: מיקה

הטיפול ב-BPPV מאוד פשוט. עורכים בדיקה ע"מ לדעת שאכן מדובר בבעיה הזו. השיפור בד"כ הוא כבר לאחר הטיפול הראשון, ויש צורך לשים צווארון למס' ימים. במקרים בודדים יש לחזור על הטיפול פעם אחת נוספת. בהצלחה.

27/10/2007 | 18:09 | מאת: מירית

שלום לאחר בירורים מסתבר שהסחרחרות שממנה אני סובלת בעיקר בלילה בשינה בצד ימין נגרמה מתזוזת קריסטלים. הייתי אצל נירולוג והוא ניסה לטפל כאשר הושיב אותי על מיטה והיטה את ראשי באויר כך שגרם לי לסחרחרות איומה. מיד התחילו בחילות , גופי להט הזעתי מאוד והתחלתי להקיא. הרגשתי הכללית היתה גרועה והפסקנו מיד את הטיפול. לקחתי כדור נגד הקאות וישבתי תשושה כשעה כדי שהכדור ישפיע וננסה שוב את הטיפול.ושוב התחליתי להקיא בצורה איומה והפסקנו את הטיפול. הגעתי לביתי וישנתי משעה עשר בבוקר ועד שש בערב שינה עמוקה . לקח לי יום נוסף לחזור פחות או יותר למוטב. עכשיו אני מתלבטת איך להמשיך. הרופא ביקש שאגיע שוב לטיפול ולהעזר בכדור נגד הקאות שאותו אקח שעתיים שלוש לפני הטיפול. אני בשום פנים ואופן לא מוכנה לעבור שוב את החוויה הנוראית הזו. מה ההמלצה. האם התופעה נורמלית? אודה על תשובתכם המהירה. תודה