בעיית העקמת והטיפול לפי דעתך

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

30/05/2006 | 14:28 | מאת: יוגב גד

ד"ר שלום רב, בעיית עקמת (חלק מהאורתופדים טוענים שהיא קלה) - כיצד ניתן לטפל בה בגילי (27) כדי שהבעייה לא תוחמר בעתיד ומהן המלצותיך לשמירה נכונה על גב בריא. קיימת שיטה ליישור עקמת שאינה מולדת? העקמת אצלי התפתחה בגיל העשרה כנראה בשל ישיבה לא נכונה ותיק גב לא מספיק אורטופדי .אציין-יש לי לעיתים כאבי גב תחתון חזקים האם יש מגבלות שכדאי לקחתם בחשבון באימונים בחדר כושר? לתשובתך אודה מאוד

30/05/2006 | 23:34 | מאת:

שלום יוגב גד עקמת המתפתחת בגיל העשרה היא מחלה שאיננו יודעים את סיבתה ולכן אל תחשוב שאתה גרמת לה בצורה כלשהי. הטיפול בגילאים שלך מתמקד בעיקר בהתעמלות לשיפור היציבה כגון פילאטיס ויוגה. אין אנו מצפים לשיפור בעקמת עצמה,היא לא תתישר, כמו כן בגילך אם זו עקמת קלה היא גם לא תחמיר. אנו מתמקדים בשיפור הדברים שניתנים לשיפור כגון יציבה וכוח. בדרך זו ניתן לשפר מאד את איכות החיים. כמו כן, יתכן כי הכאבים מהם אתה סובל כלל לא קשורים לעקמת. אני ממליץ לך להיבדק על ידי פיזיותרפיסט שיוכל להתאים לך תוכנית אימונים מתאימה.

12/06/2006 | 16:36 | מאת: יוגב גד

ד"ר, תודה על המענה, הנה הפרטים החסרים: מיפוי עצמות-מיפוי איזורי מוגבל. סיכום ומסקנות: במיפוי נסרקו עמ"ש , אגן: עקמת קלה באזור D11-L2. לא ניצפו ריכוזים מוקדיים בשלד המודגם. מצבי הבריאותי הכללי תקין (היה בעבר חשד לקרוהן)