כאבים בשריר התאומים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

18/05/2006 | 11:55 | מאת: אייבי גילת

שלום אורי אני ספורטאי ותיק ומתקרב לגיל 49. לאחרונה כאשר רצתי חשתי כאב בשריר הסוליה והתאומים מאחור. הכאב היה הולך ומתגבר עד שהייתי נאלץ לחדול מפעולת הריצה לגמרי. אחרי מס' ימים של מנוחה מוחלטת מריצה הכאב עבר. לפני כשבוע רצתי ושוב חזר הכאב בצורה חריפה. לפני יומיים שוב נאלצתי לחדול מריצה אחרי כאב חד שהופיע אחרי רבע שעה של ריצה. רצוני לציין שאני רוכב כביש ותיק ובזמן הרכיבה אין לי כאבים. בזמן הליכה במישור אין לי כאבים רק כאשר אני עולה / יורד במדרגות. אני מבין שכדי לקבל מצב מלא של השריר שלי צריך לעשות לי בדיקה של הדמייה של אולטראסאונד. האם יכול להיות שאני סובל מקרע חלקי של אחד השרירים שציינתי?. ואם כן מה צריך לעשות מלבד מנוחה? וכמה זמן היא תקופת ההחלמה הנדרשת? בברכה אייבי גילת

21/05/2006 | 23:03 | מאת:

שלום אייבי המצב אותו אתה מתאר מתאים להתחלה של שבר מאמץ ! עליך להפסיק את הריצה ולפנות לרופא הבדיקה המבוצעת היא בדרך כלל מיפוי עצמות הטיפול הוא בדרך כלל מנוחה לתקופה מסויימת והתחלה של פעילות חזרה לפי סולם מאמצים מסודר. ספר לי איך היה...