איחור בהתפתחות המוטורית

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

15/05/2006 | 08:53 | מאת: רונית

בוקר טוב, בני בן 8 חודשים. מתהפך מהבטן לגב מגיל 5 חודשים ומהגב לבטן החל לפני כמה ימים. הוא לא אוהב לשכב על הבטן וגם שכבר שוכב מרים את הראש מאוד נמוך ונראה כסובל. סמני זחילה כלל לא נראים באופק (מכיוון שמרים ראש נמוך וידיו עדין פרושות לצדדים בשכיבה על הבטן) וגם סביב צירו מסתובב מעט אם בכלל. אנחנו איתו בפזיוטרפיה אחת לשבוע (דרך קופ"ח) אך לא נראה שיש התקדמות כלל. מה נעוד יתן לעשות? האם יש מקום לדאגה? תודה מראש

30/05/2006 | 14:59 | מאת: לנה פיזיותרפיםטית התפתחותית

שלום רב! את מתארת את כל הסימנים של איחור התפתחותי. אם הילד נמצא בטיפול פיזיו את צריכה פשוט לשתף פעולה בביצוע תרגילים בבית וגירוים נוספים. תהליך בניית השרירים הוא תהליך איטי. את צריכה הרבה סבלנות והתמדה. בהצלחה!