חיזוק חגורת כתפיים אצל תינוק בן 3 חודשים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

08/05/2006 | 15:00 | מאת: holla

בני בן 3 חודשים ועדיין לא מרים את ראשו היטב. אני משתדלת לשים אותו על הבטן כמה שיותר זמן, אבל הוא תמיד מתמרד ומתחיל לצרוח אחרי 2-3 דקות מקסימום. אני משתדלת "להקל" עליו וגם להניח את ידיו על הרגל שלי על מנת ליצור לו הגבהה. בצורה הזו, ויש לציין מול הטלוויזיה, הוא מחזיק קצת יותר. בנוסף, אני תמיד מכניסה את ידיו מתחת לסנטר שלו על מנת להקל עליו את הרמת הראש, והוא אחרי פחות מדקה בורח עם הידיים לצדדים. שאלתי היא, כיצד אני יכולה לתרגל אותו בנוסף למה שאני עושה וכן האם בגיל הזה הוא כבר לא היה אמור להרים את הראש בצורה יציבה? כמה זמן עוד אפשר לחכות מבלי להתחיל לדאוג. נתונים כלליים לרקע הם שבני שוקל קצת מעל 7 קילו (הוא נולד קרוב ל-4 ק"ג) ומכל שאר הבחינות (קוגניטיבית) הוא מאד מפותח לגילו (לפי דברי אחות טיפת חלב). אני מקווה שאני בפורום הנכון..... תודה!

30/05/2006 | 14:49 | מאת: לנה - פיזיותרפיסטית התפתחותית

שלום רב! קודם כל אין לך מה לדעוג כי בגיל 3 חודשים הרמת ראש יכולה להיות עוד לא יציבה. על תתיאשי!!! מה שעליך לעשות זה להמשיך להשכיב אותו על הבטן. ההתנגדות שלו נובעת מחולשת שרירי חגורת הכתפיים. עם הזמן הוא יתחזק ויצליח לשכב על הבטן יותר זמן ולהרים את עצמו גבוה יותר. אל תעזרי לו בהחזקת הראש או בתמיכות נוספות. אם את עדיין לא שקטה תתיעצי עם רופא ילדים. בהצלחה!

16/12/2006 | 22:57 | מאת: גלית

שלום בני בן ה-9 סובל מחגרות כתפיים רפויה. אני רואה זאת כאשר הוא עומד ולידו יש משענת, שולחן או כל דבר אחר הוא "מורח" את עצמו ולא עומד יציב. הוא משחק כדורגל כ-4 פעמים בשבוע, בתפקיד שוער. מה עליי לעשות כדי לטפל בו, הגעתי למצב שהערותיי על יציבותו לא עוזרות ואולי הוא סיגל לעצמו תנועות כאלו ואחרות שאני לא יכולה לראותם. האם ילד כזה צריך חגורת כתפיים? אשמח לכל תשובה

30/01/2008 | 21:11 | מאת: תיקי

האם ניתן לחזק על ידי תרגילים בבית מהם ? אני מעוניינת בהמלצות