החלמה מניתוח

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

02/05/2006 | 16:30 | מאת: אופיר

שלום רב, לפני כחודשיים וחצי עברתי ניתוח באזור הבטן הימנית. בוצע חתך אלכסוני באורך כ-20 ס"מ. החתך מתחיל כ-5 ס"מ מתחת לעצם המחברת את הצלעות ומסתיים באזור המותן כ-7 ס"מ נמוך יותר. בבטן הימנית יש תחושת אי נוחות ובאזור הצלקת תחושת קשיון המלווה לעיתים בכאב, בעיקר לאחר הרמת משקל (10 ק"ג) או נסיון לעלות עליית מתח אחת או לבצע שכיבת שמיכה. 1) האם תחושה זו והכאבים אופיניים ביחס למיקום החתך גודלו והזמן שחלף ? 2) האם כדאי בכלל לנסות לבצע פעילות גופנית בשלב זה ? 3) בעת חזרה לפעילות גופנית, איזו פעילות מומלץ לבצע, ממתי ובאיזו תדירות ? תודה רבה, אופיר

04/05/2006 | 22:36 | מאת:

שלום אופיר הכאבים אותם אתה מתאר אופיניים לזמן שחלף מהניתוח. יחד עם זאת יש להיוועץ עם הרופא המנתח לגבי חזרה לפעילות גופנית .