ניוון מוח הקטן

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

30/10/2004 | 18:49 | מאת: ליס

שלום רב, לאימי בת ה-49 אובחן לפני 15 שנה ניוון המוח הקטן, ונאמר לה שאין כל ידע או דרך טיפול במחלה זו. היא אינה מסוגלת ללכת ללא עזרה,סובלת מחוסר שיווי משקל ויש לה קשיים במוטוריקה עדינה. מעבר לכך, אין שום פגיעה באינטליגנציה או בזיכרון וכן מצבה יציב כבר המון שנים ללא הדרדרות נוספת. האם יש דרך לרפא אותה כיום? היכן אוכל ללמוד עוד על מחלה זו? והאם ידועים מקרים נוספים של המחלה בארץ? תודה רבה מראש ליס

02/11/2004 | 23:24 | מאת: ליאור שניאור

ליס ערב טוב, שמי ליאור ואני סטודנט לפיזיותרפיה שנה רביעית באוניברסיטת חיפה. כנסי למנוע החיפוש google ושם כיתבי את מילות החיפוש הבאות: cerebellar degeneration AND treatment . כשאני כתבתי את זה ( לפני שעניתי לך) google החזיר לי 19,100 תוצאות. אני מאמין שהוא ייתן לך את אותו מספר ואז תוכלי להעשיר את עולמך.. לגבי סטטיסטיקה של אירועים אלו בארצנו הקטנטונת אינני יודע לענות אך פני לפורום נוירולוגיה ואולי שם תמצא תשובתך.. לימוד נעים ליאור

03/11/2004 | 20:37 | מאת: ליס

הי ליאור תודה שהשבת לי. אני אכן אחפש בגוגל כפי שציינת. אגב, לא מצאתי פורום לנוירולוגיה (רק לנוירולוגיית ילדים, משום מה) שיהיה בהצלחה בסיום התואר תודה רבה! ליס