פיזיותרפיה לאחר ניתוח אורתוסקופיה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

11/04/2006 | 11:23 | מאת: יובל

שלום שמי יובל בן 26 אני עובר בשבוע הבא ניתוח אורתוסקופיה בעקבות קרע במיניסקוס. הייתי מעוניין לדעת תוך כמה זמן אפשר לעשות פיזיותרפיה לאחר הניתוח וכמה פעמים בשבוע מומלץ לאיזה משך תקופה? הייתי מעוניין לדעת כמה זמן אוכל לדעתך לחזור לפעילות כמעט נורמלית הכוונה הליכה לאחר הניתוח? כשבוע? המון תודה וחג שמח יובל

12/04/2006 | 18:46 | מאת: ליאור שניאור

יובל שלום ניתוח ארטרוסקופיה הוא ניתוח אמבולטורי בד"כ , משמע מיד לאחר הניתוח ( או כ40 דקות לאחריו) אתה קם ומתהלך היות והמפרק שרוי בהרדמה ואינך מרגיש כאבים. הכאבים מופיעים לאחר מספר שעות כשההרדמה מתפוגגת. זאת אומרת, הליכה תוכל ללכת כמעט מיד, ישנם מצבים שבהם תתקשה לעלות מדרגות או לרדת אותן עקב הופעת כאבים במפרק. לדעתי לאחר הניתוח כדאי שתקבל הפניה מהרופא המנתח שלך לפיזיותרפיה ושם ידריכו אותך במדויק לגבי כל התהליך להחזרת הברך לתפקודה הקודם. בהצלחה וחג שמח ליאור שניאור- פיזיותרפיסט