גב עליון

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

29/10/2004 | 21:54 | מאת: נדב רגב

שלום רב הנני בן 34 לפני 3 שבועות החלו לי כאבים בגב האמצעי והעליון בחוליות עצמם. לא כואבים לי השרירים אלא החוליות בגב, לעתים כאבים די חדים. הייתי לפני שבועיים אצל מטפל אלטרנטיבי ( שיאצו וכו' ) שהמליצו לי עליו. בטיפול הוא לחץ עם האצבעות חזק בין שרירי הגב לחוליות הגב עם לחץ צידי על החוליה וגם קצת ישירות על החוליות עצמן. ( הוא לא עשה לי "מניפולציה" אלא לחיצות ארוכות עם האצבעות על החוליה וצידי החוליה ) כך עשה כחצי שעה. למחרת כאב לי יותר ומאז טרם עברו לי הכאבים. ברצוני לדעת האם ייתכן שמטיפול אלטרנטיבי כזה ולחיצות על החוליות ייגרם נזק לצמיתות לחוליות או פריצות דיסקים וכו' או שהחוליה עמוקה מדי בשביל להגיע אליה? מה מומלץ לעשות נגד כאבי גב עליון אלה? נ.ב. רופא המשפחה עשה לי בדיקות דם שהראו שאין מחלת פרקים וגם צילום גב עליון יצא תקין.

05/11/2004 | 19:42 | מאת: נירית PT

שלום נדב, לא סביר שנגרם נזק בלתי הפיך כתוצאה מטיפול כזה. ככל הנראה, הטיפול "עורר" את הכאבים למשך מספר ימים ואני מניחה שהיום אתה כבר מרגיש טוב יותר. בכל אופן, אני ממליצה לך לפנות לפזיותרפיסט לבדיקה וטיפול.

22/03/2005 | 15:25 | מאת: אורית

לפני חודש כתבתי פה בעיה של כאבים בחזה ובאזור הלב. היום הייתי בצילום וזה הממצא :כיפוף קל שינויים ציסטיים בc2. היצרות מרווח דיסקלי 5-6 6-7. תת נקע קל 4-5. אנא דוקטור תאמר לי מה זה אומר.בברכה אורית