טיפול לאחר נקע

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

04/03/2006 | 22:32 | מאת: קרן

שלום רב, אני בת 26, קרעתי את רצועת ה-ATFL בקרסול, במהלך פעילות ספורטיבית, לפני כשנה וחודשיים. עברתי המון טיפולים פיזיותרפיים ואין ספור בדיקות שתוצאותיהן היו: רנטגן - תקין רנטגן ב- STRESS - תקין CT - תקין מיפוי עצמות - קליטה מוגברת דיפוזית בעיקר באיזור הלטרלי. אולטרסאונד - קרע מלא ב-ATFL MRI - קרע חלקי ב-ATFL כיום ישנה יציבות מלאה של הקרסול והכאבים שהיו בזמן מאמץ (של הליכה ממושכת, ריצה) נעלמו. עם זאת, ישנם כאבים חזקים דווקא בזמנים של מנוחה, במנחים מסויימים של כף הרגל (בעיקר בתנועת כיפוף הקרסול, למרות שטווחי התנועה מלאים), וישנה רגישות ניכרת למזג אוויר קר. האם מצב זה טבעי? האם פיזיותרפיה עדיין יכולה לעזור במצב כזה? איך? תודה רבה ומצטערת על האורך... קרן

07/03/2006 | 20:49 | מאת: יונתן

שלום, קרה לי משהו דומה, והכאבים היו חוזרים לי כמו אצלך. קניתי רפידות מיוחדות עם בולמי זעזועים, וזה עזר לי מאוד. יונתן