טרטוקוליס

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

22/12/2005 | 08:51 | מאת: מעין לוין הלל

שלום יש לי פעוט בן 3 חודשים וכמה ימים עם שריר אחד קצר אנו מטפלים בבעיה בפיזותרפיה במרפאה הכלללית במושבנו, אך איני רואה תוצאות מספקות אשמח לקבל עזרה וייעוץ או רשימה של מומחים בנושא זה שיאמרו לי מה עליי לעשות תודה רבה מעין

24/12/2005 | 21:54 | מאת: דורית

שלום מעין לוין הלל טורטיקוליס היא אסימטריה של הראש ביחס לשאר הגוף. לא הייתי עושה שום דבר ישיר עם הראש עצמו אלא רק תנועה עקיפה ממרחק. תוכלו לעשות כמה דברים עם הפעוט. למשל: 1. להחזיק את השוקיים של התינוק כפופות אל הבטן. לכופף כל פעם בעדינות ברך אחת אל הבטן. 2. על ידי החזקת השוקיים, לקחת בעדינות את שתי הברכיים ואת האגן מעט ימינה ומעט שמאלה. כך נוצרת תנועה סיבובית קלה בעמוד השדרה שמקורה באגן. תנועה זאת יכולה להגיע עד חוליות הצואר ולהשפיע על הראש. 3. אפשר לעשות תנועות בידיים, לקחת פעם יד ימין שמאלה ופעם את יד שמאל ימינה. לאחוד באמות. 4. לגשת אל התינוק מהצד הפחות נוח לו, כדי שילמד להקשיב גם לשם. חשוב להדגיש שהתנועות צריכות להיות ע ד י נ ו ת מאוד. הידע הזה לקוח משיטת שלהב או Child'Space, המבוססת על שיטת פלדנקרייז. בהצלחה לכם דורית דינור מורה מוסמכת לשיטת פלדנקרייז ולשיטת שלהב.

08/01/2006 | 14:07 | מאת: רעי

גם בני סבל מהבעיה- הוא טופל גם כן בקופת חולים והבעיה נפתרה. אם מקפידים על הטיפול התוצאות יגיעו - כדאי להעזר בסבלנות.

12/01/2006 | 14:06 | מאת: לנה קין, פיזיותרפיסטית

שלום מעין! טורטיקולים זו בעיה שתלווה אותכם תקופה ארוכה. את צריכה הרבה סבלנות והתמדה בתרגילים. אני בטוחה שקיבלת הדרכה מפיזיו לעבודה עצמאית. התרגילים ישתנו בהתאם להתפתחות של התינוק. תצטרכו להיות במעקב עד הבשלות המוטורית הסופית שלו. זאות הסיבה שקשה להדריך אותך דרך המחשב, וזאת הסיבה שהדרך שלכם ארוכה. בהצלחה