תוצאות בדיקת מיפוי עצם בעקבות כאבי גב

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

16/11/2005 | 07:31 | מאת: מירי

שלום, אימי עברה מיפוי עצם לפני כשבוע עקב כאבי ראש, צוואר ואוזן. התוצאות של המיפוי כדלהלן - "הודגמו קליטות מוגברות ניכרות בחוליות C5 ו-L2.... וכן קליטות מודגשות בזיזים הספינליים של חוליות C5-7. באבחנה מבדלת - שינויים ניווניים ואוסטיאוארטריטיים קשים או תהליכים גרמיים מישניים. כמו כן הודגמו שינויי הלוקס וולגוס בבוהן ימין" האם אפשר להסביר לי בקצרה במה מדובר ? מה הפירוש "שינויים ניווניים ואוסטיאוארטריטיים קשים " ? תודה רבה. מירי

18/11/2005 | 09:33 | מאת:

מירי שלום ראשית כל יש להבין כי תוצאות הבדיקה מדברות על אבחנות אפשריות, את האבחנה עצמה יבצע הרופא המטפל באימך. לגבי שינויים אוסטאוארתריטיים אוסטאוארתריטיס נקראת גם מחלת מפרקים ניוונית,זוהי מחלת מפרקים כרונית הניכרת בהתנוונות (חיספוס וחירור) של הסחוס בתוך מפרק, הסיבה למחלה באוכלוסיה המבוגרת אינה ידועה והיא נפוצה עד כדי כך שחלק מהרופאים מתייחסים אליה כחלק מתהליך ההזדקנות, למרות שאין זה כך. הטיפול היעיל בדרך כלל הוא התעמלות חימום ופיזיותרפיה בשילוב עם מנוחה כאשר המפרקים כואבים.