הריון

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

02/11/2005 | 22:01 | מאת: שירה

אני ממש בתחילת הריון {שבוע 5} וטופלתי בפיזיוטרפיה בגין כאבי גב (בגין פריצת דיסק קודמת ).הטיפול כלל לחיצות חזקות בגב תחתון במשך כ25 דקות . לאחר מכן ספרתי לפיזיוטרפיסט על ההריון והוא נבהל והפסיק את הטיפול .האם יש בסיס לבהלה?הוא אמר שיש חומרים שהגוף משחרר שאולי אינם בריאים .מה דעתך?

03/11/2005 | 10:44 | מאת: ליאור שניאור

שלום לך, בהריון משתחררים הורמונים הגורמים לריכוך המפרקים והגמשת הרצועות ( הורמון רלקסין) ולעודף תנועתיות במפרקים ולכן חשש הפיזיותרפיסט מגרימת נזק. אינני בטוח ששבוע 5 הוא כבר סיבה לבהלה אך נושא זה טעון בדיקה... ככלל, בתקופת ההריון משתנים החוקים לגבי טיפול כזה או אחר ולכן הנושא דרוש תשומת לב מיוחדת וקפדנית. בכל אופן, מחובתך לפני כל קבלה של טיפול רפואי מכל סוג שהוא ( אפילו זריקה או תרופה) ליידע את הרופא/ הפיזיותרפיסט המטפל לגבי הריונך. החובה הזו היא אך ורק לטובתך ולבטיחותך. בברכה ליאור שניאור פיזיותרפיסט