שאלה למומחה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

28/10/2005 | 16:13 | מאת: oly33

אני לא יודעת אם זה המקום לשאול שאלה זו, אבל אנסה- אני נמצאת בשלב בחיי בו עליי לבחור את מקצוע עתידי, וחשבתי על פיזיותרפיה או ריפוי בעיסוק. אשמח לקבל משוב מפזיותרפיסט לגבי העבודה והלימודים, מהי שגרת היומיום של פזיותרפיסט, אילו אפשרויות קידום יש בעבודה כזו. בנוסף שמעתי שעבודת הפזיותרפיסט כוללת עיסוק בקרינה וטיפולי הקרנה שונים המסכנים את המטפל. רציתי לדעת עד כמה הדבר נכון ומה עושים כדי להמנע מהשפעות מזיקות למטפל. תודה רבה מראש

29/10/2005 | 01:30 | מאת: ליאור שניאור

שלום לך, פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק הם שני תחומים מאוד מקבילים ולעיתים אף חוצים זה את זה. מטרת שניהם היא להיטיב עם המטופל ובשניהם יש "אתגר טיפולי". בניסיון לפתור את בעיותיו של המטופל את לא לבד כמטפלת בתחום הפיזיותרפיה או הריפוי בעיסוק ורוב הסיכויים שכאשר תעבדי באחד מהמקצועות הללו תגלי גם את המקצוע השני. כפיזיותרפיסט- העבודה מהנה , מאתגרת, מאפשרת לך לגלוש להמון תחומים אחרים בעולם הרפואה וכן, יש גם שכר נאה בצדה. שגרת היום משתנה בהתאם לאופי עבודתך ( בי"ח, קופ"ח, מכון פרטי) הלימודים - כמו כל לימודים אחרים, ישנם מקצועות שתאהבי יותר וישנם פחות בהתאם לאופייך ולסקרנותך.. קידום- שוב, לאן שתרצי להגיע , לשם תגיעי, אם זה ניהול מכון פרטי, ניהול צוות , מרצה באוניברסיטה , תואר שני ועוד... קרינה- אל דאגה, בטחונך הוא מעל הכל וגם אם ישנו למשל "טיפול בגלים קצרים" הדבר נעשה בחדר נפרד וסגור ושוב, בטחונך ובטיחותך כמטפלת מעל הכל. חוצמזה, כהערת סוגריים, מהפלאפון שלך בטוחני שאת מקבלת קרינה רבה יותר :)) מקווה שטיפה עזרתי ליאור שניאור פיזיותרפיסט

29/10/2005 | 14:24 | מאת: oly33

תודה רבה :)