ילד בן 4 לאחר גבס

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

27/10/2005 | 21:35 | מאת: ט.

בני בן 4 לאחר גבס ספייקה שהיה 6.5 שב' לאחר שבר במיפרק ירך וגם ניתוח כתוצאה מציסטה במיפרק.הגבס הורד לפני כ3 שב'.התחיל פיז' לאחר מס' ימים.השאלה שלי היא : בפיז' לא עושים לו כלום רק מדברים איתי מה לעשות איתו ומה לא,איך הוא מתקדם .הפיז' ראה מה הוא עושה וכל פעם איך ההתקדמות אבל לא עושים לו כלום.הילד לא יכל לעשות כלום בהתחלה אפילו הישיבה הכאיבה לו (מכיוון שקודם גם הישיבה שלו היתה על הגבס).עכשיו שבועיים אחרי הוא התחיל ללכת לבד,לאט לאט,הוא מתנדנד מצד לצד ולא יציב,נעזר בהליכה בתמיכה של קיר או ספא.אחרי קצת הליכה בבית הוא מתלונן על כאב ברגליים.בפיז' אמרו לי שהוא מתקדם מצויין וגם בלי שום טיפול הוא יעשה במהרה את הכל.האם זה מקובל שרק עושים מעקב אחרי מקרה כזה? ולא עוזרים לו בתרגילים וכו' בפיז' ורק מנחים אותי (האמא) מה לעשות.הייתי רוצה לקדם אותו ושיחזור במהרה לגן וכרגע זה נראה לי מאוד רחוק,ואיני יודעת איך ניתן לחזק את שרירי רגליו חוץ מדברים רגילים(אופניים,עליה במדרגות והליכה).תודה.

27/10/2005 | 23:44 | מאת:

שלום רב זה מאד טבעי שאת מודאגת, אך חשוב לזכור כי ילדים אינם מבוגרים קטנים, הם מחלימים הרבה יותר מהר מאיתנו וזאת בדרך כלל על ידי משחקים ופעילות יומיומית, מבוגר שינסה לבצע פעילות של ילד בן 4 לא יחזיק מעמד יותר מ 3 שעות. ילדים דורשים גישה שונה ועבודה תוך כדי משחק ופעמים רבות תוך שיתוף של בני המשפחה, לכן הגישה של הדרכה בעיקר ממה להיזהר ואילו פעולות לעודד יכולה להיות בהחלט גישה טובה והרבה יותר ידידותית לילדך.אל תמעיטי ביכולתך לקדם את ילדך. חשוב שתשתפי את המטפל בדאגותיך על מנת שתסכימו על הגישה הטיפולית. בהצלחה .