יישור לורדוזיס

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

10/10/2005 | 09:35 | מאת: רפי שגיב

שלום אני בחור בן 34. סובל כבר כ 10 שנים מכאבי צוואר- לעתים קרובות נתפס וכואב וגם כאבי ראש. כתוצאה מזה כבר 10 שנים הזזתי אותו מעט ומאוד נמנעתי מפעילות מה שכנראה רק החריף את הבעיה. נסיונות לעשות פיזיותרפיה של מתיחות בשנים האחרונות רק החריפו ויצרו ריאקציה וכאב ולכן אני בעיקר עושה מסאזים להרפייה. הצילומים בשנים האחרונות מראים "העדר לורדוזיס פיזיולוגי בצוואר" ובבדיקת אורטופד הוא אומר שטווח התנועה הצווארי שלי קטן כי השרירים מאוד קצרים ומקובעים. MRI צווארי תקין ברצוני לדעת - האם אפשר לשקם מצב של העדר לורדוזיס צווארי? אני מתחיל עכשיו טיפול בכדור בשם אלטרול בהמלצת נוירולוג שאמור לעזור למנוע כאבי ראש וצוואר, במידה והאלטרול יעזור בכאב ויאפשר קצת פעילות צווארית - האם באמצעות התעמלות או פיזיותרפיה אפשר להחזיר את חוליות הצוואר ללורדוזיס הטבעי שלהם או שזה מצב אבוד שייצור כל החיים סבל רב? אם כן - איך מחזירים את הלורדוזיס? ועד כמה העדר לורדוזיס צווארי זה בעיה חמורה? תודה

10/10/2005 | 22:18 | מאת: רותי

ישנם מקרים בהם צילום מראה בעיה אך אין כאב וההפף. פעילות גופנית תגרום לאיזון שרירי (תחזק שרירים חלשים ותאריך שרירים קצרים) וכן תגביר את התנועתיות בין החוליות. פעילות גופנית צריכה להתבצע באופן קבוע כחלק מאורח חיים.

20/10/2005 | 21:24 | מאת:

שלום רב, אני מסכים כי אורח חיים של תרגילי צוואר ומתיחות הוא האופציה הטובה ביותר עבורך. מארק רובין BPT