כאבי כתפיים חזקים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

27/09/2005 | 19:12 | מאת: כפיר

שלום ! קוראים לי כפיר ואני בן 25 יש לי erb palsy בכתף ימין מהלידה . היום יש לי נכות חלקית ואני בצבא היו לי כאבים חזקים בכתף ימין ובסוף עשו לי אתרוסקופיה והיה גיד קרוע . אחרי שהשתחררתי עדיין וגם היום כאבה לי הכתף אז בעבודה אימצתי יותר את כתף שמאל ולפני שנה התחילו לי כאבים חזקים גם בכתף שמאל. האורתופדים שלחו אותי בהתחלה לפיזיותרפיה וזה לא עזר ועשיתי גם רנטגן אולטרא סאונד ולא ראו כלום ואפילו זריקה חזקה שאני לא זוכר את שמה. בסוף הגעתי למומחה כתפיים פרטי והוא אמר לי שבכתף ימין החלשה יש לי קליקים רבים ויכול להיות שעוד פעם יש לי בעיה בגיד שתפרו ובכתף שמאל החזקה הגיד לא סדיר חשש ל slap הוא שלח אותי לבדיקות של mri כתף שמאל ומיפוי עצמות כתפיים והתשובות היו ב - mri : קיים רושם של slap קטןבחיבור של lhb לגג הגלנואיד. ובמיפוי עצמות התשובה הייתה קליטת יתר קלה בכתף שמאל בראש ההומרוס ובאזור האקרומיון . יכול להתאים לתהליך דלקתי. המומחה אמר שצריך לעשות אתרוסקופיה לפי התוצאות ובגלל שכואב לי מאוד והרבה . האמת שאני לא כל כך רוצה לעבור עוד ניתוח בכתפיים והשאלות שלי הם : 1) האם אפשר לעשות טיפול פיזיותרפיה מיוחד שיפתור לי את הבעיה? 2)אולי זה קצת דבילי אבל אולי את חושבת שעדיף ניתוח? אם יש לך פיתרון אני אשמח

08/10/2005 | 02:19 | מאת:

שלום רב קודם כל זה בודאי לא שאלה דבילית ראית מומחים לנושא שאחד מהם המליץ לאחר בדיקה על ניתוח. קודם כל ניתן להתייעץ איתו שוב לגבי הסיכוי להצלחת טיפול פיזיותרפי, או להתייעץ עם מומחה אחר. האם עברת טראומה בכתף זו בעבר? אם לא, הכלל הוא שיתכן וניתן בעזרת תרגילים מסויימים שאת חלקם צירפתי בלינק לשפר את מצב הכתף. http://familydoctor.org/265.xml המלצתי היא להתייעץ שוב ולהביע את נכונותך ורצונך לשפר את המצב בעזרת פיזיותרפיה.