עקמת טיפול חדשני

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

23/10/2004 | 14:57 | מאת: יהודית כץ פיזיוטרפיס

שיטה חדשה בארץ לטיפול פיזיוטרפי בעקמת היא שיטת "שרוט" שהובאה מאירופה. יש בטיפול החדש תוצאות חיוביות שלא קיבלנו בטיפולים קודם לכן. את השיטה פיתחה הפיזיוטרפיסטית קתרינה שרוט מגרמניה. גב' שרוט חילקה את סוגי העקמות בדרך שתאפשר לפיזיוטרפיסטים לטפל בהן. היא ניתחה האסימטריות של העקמות והתיחסה לשלושה מישורים שיוצרת תנועת הפיתול לעמוד השדרה: התעקמות הצידה, התעקמות קדימה או אחורה וסיבוב של עמוד השדרה,בית החזה והאגן. ע"י איבחון מדוייק של סוג העקמת והדפורמציות התאימה תכנית תרגילים מיוחדת לכל מטופל. כיום יש בארץ קבוצת פיזיוטרפיסטים שלמדו את השיטה אצל ד"ר ריגו מברצלונה, הממשיך בדרכה של גב' שרוט. ד"ר ריגו , רופא שיקומי לעקמת מברצלונה רכש 20 שנות ניסיון בשיטה בשילוב עם טיפול במחוכים. הוא הבחין שהמחוכים הקיימים אינם מטפלים בכל הבעיות שיוצרת העקמת כגון: רוטציה, קריסת הצלעות, סטיית האגן וסיבוב האגן ולכן התוצאות הן לא אופטימליות וילדים רבים מגיעים לניתוח. לכן פיתח מחוך שהוא מודיפיקציה של מחוך cheneu , שמטפל בכל העיוותים שנוצרים בעקמת ולא רק בסטייה הצידית. הטיפול הפיזיוטרפי בשיטת "שרוט" ,בשילוב המחוך החדש שניקרא "RIGO CHENEU SYSTEM" הוא טיפול שמרני המביא לתוצאות ומונע את הטיפול הניתוחי במקרים רבים. ד"ר גיבעון וד"ר עובדיה הם שני אורטופדים המתמחים בעקמת שממליצים על הטיפול.

23/12/2004 | 21:52 | מאת: אורלי

באלו מכונים או אצל אלו פיזיותרפיסטים ניתן לקבל טיפול שיטה זו. במיוחד - מכונים של מכבי באזור המרכז.

24/12/2004 | 19:17 | מאת: יהודית כץ

אורלי שלום טיפולי פיזיוטרפיה בשיטת שרוט אפשר לקבל אצל פיזיוטרפיסטים שהתמחו בשיטה. אשמח לתת לך מידע היכן תוכלי לקבל את הטיפול באיזור המרכז. אנא התקשרי אלי 052-2447133 בברכה, יהודית כץ

05/02/2005 | 17:30 | מאת: דורי

אמא שלי, כבת 60, סובלת מעקמת, שגורמת לכאבים גם בגפיים ובכל חלקי הגוף. כמו כן סובלת מדלקות פרקים באצבעות הידיים ולאחרונה גם ברגליים. איך מתחילים לטפל, כאפשר להגדיר את המצב כקשה, ולאחר הזנחה ארוכה.

06/02/2005 | 12:16 | מאת: יהודית פיזיו מומחית לעקמת

שלום דורי באם העקמת שאמך סובלת ממנה היא עקמת נעורים אפשר להקל על כאביה ע"י תרגילים בשיטת " שרוט" שיותאמו לפי סוג העקמת שלוקה בה. במידה והעקמת הופיעה בגיל מבוגר בגלל אוסטיאופורוזיס יש לבנות תכנית תרגילים משולבת לפי רמת צפיפות העצם. בברכה יהודית כץ

05/10/2005 | 20:25 | מאת: אור

דורי שלום! יש סוג של מדרסים ספציפי שהם איזשהו פטנט בילעדי שלי מישהו שהמציא אותם שהם משנים את היציבהומתקנים כימעט כל סוג של עקמת שאתה יכול להעלות על דעתך ועוד בעיות שונות ומשונות, בכל גיל שהוא העיניין היחידי הוא שחייבים לעשות הליכה כל יום שעה לפחות אין לי סדיוק הסבר מדויק על איך זה עובד אבל המדרס מגרה את השריר לעבוד בצורה מסויימת ובצורה מסויימת פחות או יותר, ראיצי מיקרים שקשה להאמין מאיזה מצבים הם יצאו ואני בעצמי הגב שלי היה מקופל ב-90 מעלות והאבחנה ב צילומי m.r.i. הייתה שיש לי 4 חוליות מרוסקות ב- 50% ורצו לעשות לי ניתוח להזריק פלסטיק למלא את המקום שהחוליות שבורות, לשימחתי הגעתי אל האדם הזה שאמר שזה שטויות במיץ ולשימחתי ניצלתי מגורל רע מאוד בלשון המעטה, העיניין היה פשוט שהשרירים שלי נחלשו כימעט עד אפיסה מוחלטת ופשוט לא החזיקו את הגוף, כיום אחרי שנתיים הגב שלי כימעט ישר (יש לי עוד עבודה ) אבל לפחות אני לא נכה! כמו שהיה קורה אם הייתי בידיים של "טובי המומחים", המקום הזה נקרא "אורטודוק" שם האיש הוא בוריס, הטלפון הוא 6856353-03, אם אתה רוצה פרטים נוספים המייל שלי הוא[email protected]' בברכה ובהצלחה אור

05/10/2005 | 20:25 | מאת: אור

דורי שלום! יש סוג של מדרסים ספציפי שהם איזשהו פטנט בילעדי שלי מישהו שהמציא אותם שהם משנים את היציבהומתקנים כימעט כל סוג של עקמת שאתה יכול להעלות על דעתך ועוד בעיות שונות ומשונות, בכל גיל שהוא העיניין היחידי הוא שחייבים לעשות הליכה כל יום שעה לפחות אין לי סדיוק הסבר מדויק על איך זה עובד אבל המדרס מגרה את השריר לעבוד בצורה מסויימת ובצורה מסויימת פחות או יותר, ראיצי מיקרים שקשה להאמין מאיזה מצבים הם יצאו ואני בעצמי הגב שלי היה מקופל ב-90 מעלות והאבחנה ב צילומי m.r.i. הייתה שיש לי 4 חוליות מרוסקות ב- 50% ורצו לעשות לי ניתוח להזריק פלסטיק למלא את המקום שהחוליות שבורות, לשימחתי הגעתי אל האדם הזה שאמר שזה שטויות במיץ ולשימחתי ניצלתי מגורל רע מאוד בלשון המעטה, העיניין היה פשוט שהשרירים שלי נחלשו כימעט עד אפיסה מוחלטת ופשוט לא החזיקו את הגוף, כיום אחרי שנתיים הגב שלי כימעט ישר (יש לי עוד עבודה ) אבל לפחות אני לא נכה! כמו שהיה קורה אם הייתי בידיים של "טובי המומחים", המקום הזה נקרא "אורטודוק" שם האיש הוא בוריס, הטלפון הוא 6856353-03, אם אתה רוצה פרטים נוספים המייל שלי הוא[email protected]' בברכה ובהצלחה אור

20/07/2006 | 20:36 | מאת: Hana Blutrich

Good day I live in Toronto Canada AND would like to know if the new method has been used in North America, if yes how can I contact a physiotherapist who uses the new method for kids (9 years old) here in Toronro ? Sincerely, Hana Blutrich