מה עושים עכשיו?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

17/09/2005 | 20:18 | מאת: אלון

מזה חצי שנה אני סובל מכאב ג"ת מקרין לרגל ימין. הכאב מופיע בעיקר במצבים של עמידה והליכה. לאחר מספר דקות מתחיל כאב חזק ברגל ותחושה של נעילת התנועה, כך שאני חייב לשבת. בסריקה L4-5 מודגם בלט היקפי של האנולוס עם בקע צדדי - ימני של הדיסקית. הדיסק הבולט משיק למוצא העצב הימני. בסריקהL5-S1 היפרטרופיה של המפרקים הפצטאליים. זיזים אחוריים בשולי גופי החוליות, מלווים בקע אחורי מרכזי של הדיסקית, המוחק את השומן האפידורלי הקדמי ולוחץ על השק הדוראלי. הדיסקית הבינחולייתית מנוונת עם תופעת וואקום. כל הטיפולים הלא תרופתיים שעשיתי לא עזרו, כולל 14 טיפולים אצל אחד הכירופרקטים הידועים בתל אביב שנחשב מעולה. האם תמה דרכי בסוג הטיפולים הזה? האם השלב הבא המתחייב הוא לשקול ניתוח? תודה

23/09/2005 | 18:15 | מאת: ליאור

שלום אלון, לא כתבת מהו גילך... מצבך הוא בעייתי היות והנך סובל משתי פתולוגיות , אחת המעורבת במצבים של כפיפת הגו ( פריצות הדיסק) והשניה המעורבת ביישורו, פשיטתו ( שינויים ניווניים של הפאסטים) .לא ברור משאלתך האם: 1) הנך עוסק בפעילות גופנית כלשהי 2) האם ניסית חיזוק השרירים העמוקים של חגורת הגו כמענה לבעייתך 3) האם ניסית פיזיותרפיה כלשהי 4) האם התייעצת עם רופאים לגבי שאיבת דיסק וכו'... 5) האם הנך סובל גם במצבים של ישיבה ממושכת לפני ניתוח הרופאים בד"כ מעדיפים זריקה אפידורלית ....... התייעץ וערוך בדיקה מקיפה ליאור שניאור פיזיותרפיסט