דחוף- פילאטיס או פלדנקרייז?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

01/05/2005 | 16:44 | מאת: שואל

שלום אני סובל מ-עקמת , בעיקר בגב העליון ובצואר. לא נראה גיבן, אבל רואים שהגב כפוף. המטרה שלי היא להיות זקוף יותר, לקצר את שרירי הגב ולהאריך את שרירי העורף. תרגילים שונים לא עזרו. האם מתאים לי פילאטיס או פלדנקרייז, ועל מה את/ה מסתמך/ת כשאת/ה אומר/ת זאת? וגם:- מה זה בכלל פילאטיס? בתודה מראש

04/05/2005 | 21:12 | מאת: יעל

שלום לשואל - שמי יעל ואני פיזיותרפיסטית המתמחה בליקויי יציבה . על מנת ללמוד כיצד לעמוד ישר בנוסף לתרגילים יש צורך בהדרכה נכונה . אתה יכול לפנות לפיזיותרפיסטים שהתמחו בליקויי יציבה , שיטת אלכסנדר יכולה להועיל וישנה מגמת יציבה במכון וינגייט שדרכה ניתן לקבל גם טיפולים פרטניים . שתי השיטות שהזכרת טובות - פילטיס היא שיטת התעמלות לחיזוק שרירים המדגישה את שרירי הייצוב הפנימיים של הגוף , פלדנקרייז הינה שיטת התעמלות המדגישה את התנועתיות של מיפרקי הגוף ,הבנת התנועה ומודעות גוף . לדעתי בכדי שתדע לנצל את היתרונות של השיטות עליך לקבל קודם הדרכה ליציבה נכונה . אם תכתוב מאיזה איזור אתה בארץ אוכל להפנות אותך לפיזיותרפיסט בתחום . יעל

07/05/2005 | 23:55 | מאת: שואל

פ"ת תודה