בעיות גב

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

26/03/2005 | 18:06 | מאת: ניב

הנני בן 29 ולפני עשר שנים עברתי הדמיית CT עקב גב תפוס. מצאו שיש לי פריצת דיסק בחוליות L5- S1. טיפלתי בעניין על ידי כך שהפסקתי ללכת למכון כושר ועברתי לשחייה ששיפרה את מצבי. מדי פעם נתפס לי הגב (בעיקר במצבי סטרס) אך הקפדתי להיזהר. ךפני כמה חודשים עברתי שוב CT (בבדיקת קולונוסקופיה וירטואלית) והתגלו הממצאים הבאים: היצרות הרווח הבין חולייתי בגובה L5-S1 עם זיזים אחוריים קטנים ובלט אנולוס קל לכיוון התעלה הספינלית+ איים סמיכים קטנים בעצם האיסכיום משמאל, בעצם הפוביס מימן ובגוף S1. שאלותיי הם: 1) האם זה אומר שפריצת הדיסק נעלמה? 2) אני די רוצה לרכב על אופניים אך מאוד חושש מהשפעות על הגב, האם לאור הממצאים זה אפשרי? ואם כן מה עדיף מבחינת סוג אופניים שטח או כביש? 3) האם יש המלצות לגבי אורטופד או כירורפרקט טוב באזור מרכז תל אביב או השרון המומחה בעניין? תודה מראש

27/03/2005 | 22:37 | מאת: מארק

ה-CT מראה שהמצב החלים יפה, לא ב-100 אחוז אבל מדובר על מצב מצויין יחססית. לגבי אופניים, תצטרך לנסות ולהרגיש על גופך, במידה ואתה בכושר טוב סה"כ לא אמור להיות בעיה, אם לא אולי כדאי לחזק את שרירי הגרעין שלך כמה חודשים עם תרגילים כגון פילאטיס, לגבי אורטופד או כיורפרקט, יתכן ויוכלו לעזור לך אבל אים פתרונות קסם, ע"מ להתגבר על בעייתך הקלה יחסית צריך לחזק שריר גב ובטן (שרירי גרעין-CORE) בסבלנות והתמדה עד שיוכלו להתמודד עם כל מצב וסיטואציה ולא תוגבל. מארק רובין BPT