מכשיר לבדיקת נשימה

דיון מתוך פורום  מכשור רפואי

23/01/2011 | 22:53 | מאת: גיא

שלום, אני מחפש לרכוש מכשיר לבדיקת נשימה העושה שימוש ברצועות חזה ובטן אלסטיות, בדומה למכשיר שמשתמשים בו בבדיקת שינה, האם יש מישהו שיודע איכן אפשר להשיג מכשיר כזה, עשיתי כבר חיפוש ברשת והתקשרתי למספר חברות ללא הועיל. תודה רבה,

24/01/2011 | 05:41 | מאת: צחי

שלום גיא, לא מוכר לי מכשיר שכזה. מה בדיוק אתה מעונין לבדוק?

24/01/2011 | 09:19 | מאת: גיא

שלום צחי, אני מעוניין להקליט אות נשימה (גל עולה ויורד במקביל לשאיפה\נשיפה) של נבדקים שונים ע"ג המחשב, למטרות של מחקר. למיטב זכרוני במעבדת שינה כאשר עושים בדיקת פוליסומנוגרפיה עושים שימוש בין היתר ברצועות אלסטיות לחזה ולבטן למטרת ניטור אות נשימה, הקלט עובר ליחידת בקרה ומשם למחשב.(מדובר ברצועות עם איזשהו חיישן מתיחה- בזמן עליית וירידת בית החזה ההתנגדות שלהם משתנה והמתח הנמדד משתנה כתוצאה) תהיתי אולי מישהו יודע איפה אפשר לרכוש מכשיר שיאפשר לי את רישום אות הנשימה בצורה דומה. שוב תודה רבה

25/01/2011 | 17:05 | מאת: צחי

גיא שלום, איני מכיר את המכשיר שאתה מתאר אולם לדעתי אתה יכול להשתמש במכשיר ספירומטריה ממוחשב שיכול לתת לך רישום מדויק של שאיפה ונשיפה, כולל פרמטרים רבים לגבי תפקודי הריאות. אם זו אינה כוונתך ואתה מחפש רק רישום של קצב או זמן הנשימה, נסה לחפש בתחום הפרעות נשימה.

25/01/2011 | 17:31 | מאת: זאב סרנה

שלום גיא יש התקן כזה למדידת נשימה - ברמות שונות. תתחיל מבדיקה בחנות אופניים/ספורט שכן ישנם ספורטאים שמשתמשים בזה בזמן אימון במידה וההתקן הזה לא עונה לצרכים שלך אנא תתקשר כדי למצוא את היחידה המתאימה. בהצלחה - זאב

25/01/2011 | 22:04 | מאת: גיא

בדקתי את האופציה הזאת, ראיתי שיש רצועות חזה של פולאר שמודדות דופק, ונותנות מידע לגבי קצב הנשימה, אבל לא את סיגנל הנשימה עצמו (זה גם מה שאמרו לי בחנות ששאלתי). האם אתה יודע שם של דגם מסוים של מכשיר שכן מאפשר זאת?

25/01/2011 | 21:47 | מאת: גיא

הספירומטר עד כמה שידוע לי לא מוציא סיגנל של גל נשימה רציף, אבל אני אאמץ את המלצתך לגבי בדיקה בתחום הפרעות נשימה. אם בכל זאת יש מישהו שיודע איפה אפשר להשיג מכשיר כזה, אני אודה לו מאוד.

10/02/2011 | 21:54 | מאת: צחי

דבר עם עמית בטלפון 052-4479956 אולי יש לה מה שאתה צריך

מנהל פורום מכשור רפואי