ההבדל בין טכנולוג רפואי להנדסה רפואית ?

דיון מתוך פורום  מכשור רפואי

27/09/2004 | 17:37 | מאת: איילת

שלום לכם אני סטודנטית לטכנולוגייה רפואית ושמעתי ויכוחים אצלנו האם כדאי להמשיך ולהתמקד בנושאי הפעלת המכשירים או כדאי ללמוד את נושאי ההנדסה הרפואית ולעסוק בכך בעתיד אולי משהו יוכל להסביר לי את ההבדל אם יש בין שני המיקצועות תודה,איילת

28/09/2004 | 13:42 | מאת: אלי קרקו

טכנולוג רפואי עוסק ב: הפעלת הציוד, תחזוקתו השוטפת, נקיונו כולל אביזריו, הדרכת צוות ומטופלים וכדומה טכנאי הנדסה רפואית עוסק בתיקון הציוד כאשר מתגלית בו תקלה או בתחזוקתו הפנימית בהתאם להוראות היצרן. פעמים רבות הטכנולוג קורא או מפנה מיכשור לתיקון אצל טכנאי הנדסה רפואית.

בהמשך לדבריו הנכונים של אלי קרקו,אבקש להוסיף שלטכנולוג רפואי יש אישור ממשרד הבריאות להפעיל מכשירים המחוברים לבני אדם-זה חלק חשוב מתפקידו:הפעלת מכשירים על פי הוראת רופא..לעומת זאת ולטכנאי,הנדסאי,מהנדס בהנדסה רפואית אין אישור כזהוזה גם לא חלק מתפקידו,אבל יש לו את האישור ממשרד העבודה ואת ההסמכות מחברות מחול לפרק מכשיר ולתקנו ביפנים-זה חלק חשוב מתפקידו.

28/07/2019 | 17:12 | מאת: הודיה

שלום, אני מעוניינת לעסוק בהפעלת מכשור רפואי אבל לא מצאתי שום אופציה ללימודי טכנולוגיה רפואית רק טכנאי מכשור רפואי או הנדסה של מכשור רפואי. האם יש אופציה ללמוד ישירות טכנולוגיה רפואית. ואם כן, אשמח לדעת פרטים.

מנהל פורום מכשור רפואי