האם פלסאוקסימטר\מד סטורציה בבית יכול להציל חיים?

דיון מתוך פורום  מכשור רפואי

שלום לכם במסגרת עבודתי בעבר בבית חולים אסותא כאיש הטכני למכשור רפואי נחשפתי,בתחילת שנות ה-80 לכניסת מכשירי פאלסאוקסימטר לכל חדרי הניתוח ולאחר מכן למחלקות טיפול נמרץ והתאוששות. המכשיר מצפצף כאשר יש ירידה ברוויון החמצן(סטורציה)וההתראה תוך שניות מהרגע שהחלה הירידה, כך שהרופא המרדים יכול בזכותו לפעול ובזמן ולספק לחולה יותר חמצן: ערכים נורמליים של סטורציה צריכים להיות 95 אחוז ומעלה, כך שטיפול מונע(אספקת חמצן ובזמן) יכולה למנוע לחולה שבץ מוחי או שבץ לב. כיום אנשים הזקוקים לחמצן באופן קבוע בבית בודקים את מצב הסטורציה(חימצון)שלהם ואם רואים ירידה,נניח 93 ומטה מיד שואפים חמצן ממיכל או ממחולל חמצן וממתינים עד לעליה לערך של 95 ומעלה..זו להבנתי בדיקה מונעת בדיקה שיכולה להציל חיים:למנוע מראש שבץ מוחי או שבץ לב. כיום המכשירים האלו גם נמצאים באמבולנסים וחובשים ופראמדיקים ורופאי ביקור בית רוכשים אותם באופן פרטי לשימוש על חולה שבאים לבצע בו טיפול או חס וחלילה החייאה, הם בודקים בעזרתו קצב לב ורוויון חמצן(סטורציה)..התשובה המהירה מאפשרת להם לקבל דיאגנוזה מדוייקת יותר על מצב החולה ולהחליט על המשך הטיפול הדרוש.. אז מה דעתכם..בדיקה עצמית שלכם בבית עם מכשיר כזה באופן קבוע בדומה לבדיקת לחץ דם באופן קבוע יכולה להציל חיים? שלכם לשרותכם זיו צח-מנהל הפורום ומנהל"זיו הנדסה רפואית וטכנולוגיות" *לקריאת מאמר על תולדות פלסאוקסימטר ומידע על סוגים קימים הנכם מוזמנים לאתר הבית שלנו www.zivtechnologies.com

12/02/2011 | 17:30 | מאת: תומר

מכשיר סטורציה בסך הכל מאבחן את רמת החמצן והדופק על האצבע והוא מיועד בדרך כלל לשימוש ביתי מעת לעת, זה לא מוניטור רציף והא מיועד כרפואה מונעת,מאבחנת ולשיפור איכות החיים. מבדיקה שערכתי והשוואה שעשיתי- אצל חברת פי-מדיקל יש את המגון הגדול ביותר של מדי סטורציה וגם המחירים הטובים ביותר, הם גם מאוד אמינים ושמם הולך לפניהם תומר

12/02/2011 | 17:30 | מאת: תומר

מכשיר סטורציה בסך הכל מאבחן את רמת החמצן והדופק על האצבע והוא מיועד בדרך כלל לשימוש ביתי מעת לעת, זה לא מוניטור רציף והא מיועד כרפואה מונעת,מאבחנת ולשיפור איכות החיים. מבדיקה שערכתי והשוואה שעשיתי- אצל חברת פי-מדיקל יש את המגון הגדול ביותר של מדי סטורציה וגם המחירים הטובים ביותר, הם גם מאוד אמינים ושמם הולך לפניהם תומר

מנהל פורום מכשור רפואי