איבחון טרמוגראפי

דיון מתוך פורום  מכשור רפואי

27/12/2009 | 15:54 | מאת: בנר

תחום האינפרא אדום עובר שיכלולים עצומים ומיכשור שהיה מסווג(טכנולוגיה צבאית)או יקר ביותר ,נפתח לשימוש ציבורי שוכלל והוזל,לאחרונה מפרסמים איבחון רפואי באינפרה אדום (לדוגמא איבחוןמניעתי מקדים לסרטן שד)האם המכשירים לשימוש רפואי זהים בעוצמתם למכשירי האינפרא אדום לשימוש מקצועיטכני והיכן ניתן ללמוד לפענח התוצאות (טרמוגרפיה)

28/12/2009 | 09:25 | מאת: זאב סרנה

שלום בנר מי אתה בנר- תחום העיסוק שלך? טרמוגרפיה הוא תחום ותיק גם בתחום הרפואי. כהיום זהו תחום די שולי. כבר לא כל כך מתאים לגילוי מוקדם של סרטן השד. מזה עוצמה? האם הכונה לרגישות? נסה לרכוש ספר בתחום הטרמוגרפיה הרפואית. בדרך כלל הזיהו הוא לפי סימטריה בתמונה. למשל צילום גפיים - בודקים האם יש שינויי בתמונה בין בגפיים לזיהוי חוסר סימטריה בזרימת הדם בגפיים. (שיטה מוצלחת יותר זו שמוש בדופלר) בברכה - זאב

מנהל פורום מכשור רפואי