MRI לילד בן שש וחצי

דיון מתוך פורום  מכשור רפואי

23/11/2009 | 11:15 | מאת: דידי

בני צריך בדיקת MRI בראש . אמרו לי שזה יהיה בהרדמה כדי שהילד לא יזוז. האם זאת הרדמה מלאה ?? או טישטוש?? האם אפשר לנסות קודם בלי הרדמה ??? זה לא מסוכן ??? איך מתבצעת הבדיקה ???

לדידי שלום אענה לך מתוך ניסיון אישי שלי מעבודה בבית חולים וצפייה בתהליך בדיקות כאלו בהם מרדימים ילדים. אין בתשובתי כל המלצה רפואית כי איני רופא. החלטתך לדעתי צריכה להתקבל בעיקר על סמך מה שהרופא המטפל האישי מיעץ לכם. תשובה: מכשיר ה-mri אינו מקרין קרינת רנטגן כמו מכשיר רנטגן או סי טי ויתרונו הוא שמציג פרטים חשובים שלעיתים לא ניתן לראות אותם ברנטגן. זמן הבדיקה נמשך בערך עד חצי שעה שבו הילד צריך לשכב ולא לזוז-לילדים קשה לא לזוז ולכן בדרך כלל מבצעים את הבדיקה הזו בהרדמה...רופא מרדים נמצא צמוד לילד ורואה ומשגיח שהוא נושם ושיש לו דופק וכו. בהצלחה

30/12/2009 | 20:38 | מאת: רעות

היי, אני עברתי MRI בגיל מאוד קטן ללא הרדמה בכלל .. אין סיכונים בלי הרדמה מלאה אבל לאחר ששומעים הרבה על הרדמה מלאה בזמן האחרון לא לקחת סיכון. אם הוא יבטיח שהוא לא יזוז שעה ושהוא מוכן לסבול את הקולות של זה כמו של רכבת אז לא יקרה לו כלום =]

מנהל פורום מכשור רפואי