חשש מהריון בלתי רצוי.....

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

12/07/2005 | 14:07 | מאת: לחוצה

אני בת 22 רווקה, קיימתי יחסי מין לפני 3 שבועות, עם קונדום. (עם מישהו שאני כבר לא בקשר איתו) לא ידוע לי שהוא נקרע. (הייתי בתולה לפני כן...). המחזור שלי לא ממש סדיר, בד"כ הוא מגיע כל 5 או 6 שבועות. לפני שבוע וחצי התחלתי להרגיש תחושות של גודש בחזה, מצב רוח ירוד, כאבי בטן כמו כאבי מחזור אבל עמומים יותר. הפרשות צהובות. התחושות ממשיכות לסירוגין עד עכשיו. לפי החישוב שלי הייתי אמורה לקבל מחזור אתמול (5 שבועות מאז המחזור האחרון). לא קיבלתי מחזור עדיין ואני לחוצה. בעיקר בגלל התחושות בשבוע וחצי האחרונים, לא זכורים לי כאבי בטן כאלה לפני מחזורים קודמים. עדיין לא עשיתי בדיקת הריון. מה שרציתי לברר זה - במידה ואני עושה בדיקה עם ערכה ביתית, והתוצאה יוצאת חיובית, ואני רוצה לעשות הפלה תרופתית. מה בדיוק אני צריכה לעשות מהרגע הזה? ללכת לרופא דרך קופת החולים או שאפשר ללכת ישר לבית החולים? אני בורה לגמרי בענייני רופאים ואני לא רוצה שההורים שלי ידעו מזה.. תודה...

12/07/2005 | 15:21 | מאת: תותי

היי חמודה, אל תיהיה לחוצה. ראשית כל איני חושבת שאת בהיריון לפי כל הנתונים שאמרת. יכול להיות שהאיחור נובע מלחץ והתופעות שהתחלת להרגיש לפני שבוע, הן תופעות של לפני מחזור, במיוחד שאת מציינת שהמחזור שלך לא סדיר, אזי הסירי דאגה מליבך. אך בכל זאת, ברור שצריך לעשות בדיקת היריון או ביתית או בבריאות האישה (בדיקת דם להריון). אם זה ביתי וזה ממש התחלה של הריון, דברי עם הרוקח. אני יודעת מנסיון שהיה אותו הדבר לחברה שלי והיא בלעה את התרופה בכדי להפיל. אבל אני אישית, אם הייתי רואה שזה היריון, הייתי הולכת לרופא נשים ולא עושה דבר אחר שיכול להזיק. (דעי לך שלתרופה יש תופעות לוואי). בכל זאת, בלי פאניקה... ושיהיה לך בהצלחה. אם תרצי עזרה במשהו תכתבי לי.

12/07/2005 | 15:39 | מאת: ב

שלום, אני מקווה בשבילך שאת לא בהריון!. וכל מה שאכתוב כאן, מיותר. במידה וכן, אם בבדיקת הריון ביתית ורצוי יותר על סמך בדיקת דם., גשי בהקדם לגינקולוג (אם אין תור קרוב, יש מיון נשים במרפאות מקצועיות גדולות בקופות החולים, ואפשר להגיע לגינקולוג כל יום), אפשרות נוספת - להתקשר לאחד מבתי החולים ולברר האם אפשר להגיע ישירות לועדה להפסקת הריון. אם תתעורר בעיה כלשהי, תתייעצי עם רופא המשפחה שיעזור לך בעניין. כל רופא מחוייב לשמור על סודיות רפואית. כל הפסקת הריון תרופתית נעשית במוסד רפואי מסודר(בית חולים ציבורי או פרטי) תחת פיקוח ומעקב !

12/07/2005 | 17:35 | מאת: ליאת

מתוקה, כל מה שכתבתי לך מדוייק. אל תסמכי על ערכה ביתית וגשי למרפאת נשים לבדיקת דם. לא צריך להיכנס להיסטריה מיותרת וללכת לבית חולים, זה חולני... אם תעשי בדיקת דם במרפאת נשים, עוד באותו היום תהיה לך תוצאה ותוכלי להתייעץ עם רופא הנשים שלך או עם רופא מיון. תמיד עדיף רופא נשים שמכיר אותך היטב, הואיל וכל פעולה המבוצעת בגוף האישה צריכה להיות רשומה בתיק האישי שלך / במחשב של הרופא / בכרטיס האישי שלך. הואיל ואם בעבר תתעוררנה בעיות, חלילה, את יודעת: תרצי להיכנס להיריון, תופעות לוואי מהתרופה וכו', כדאי שהכל יהיה רשום בתיק הרפואי שלך ולכן, מה שלא יהיה, במידה וזה היריון, גשי לרופא הנשים שלך ואני חוזרת - שלך. ושהכל יהיה כתוב. כי אם לא, בעתיד את תשכחי (בעוד 5 שנים) ואם תהיינה בעיות, כאמור, יכול להיות שזה השלכה של המהלך את עושה. שוב, למען הסר ספק, רוב הסיכויים שלא יהיו בעיות, אך אני אוהבת להיות יסודית בכל דבר. (בכלל - כל נושא הגניקולוגיה והמסמכים שהצטברו עם השנים וקורה שמצטברים - מסודרים אצלי בקלסר)כשיש בעיה הרופא מעיין במסמכים (אם זה רופא חדש שלא מכיר אותי) ודולה מיידע וזה יכול לסייע לו. בהצלחה...יום נעים... ליאת

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו